Slovenija
2567 ogledov

Saj ni res: Vozniki obračajo avte, ljudje se sprehajajo po cestišču

nesreča Reševalni pas/Twitter
Na štajerski avtocesti je po prometni nesreči zaprt vozni pas v predoru Pletovarje proti Mariboru. Na primorski avtocesti pa je oviran promet pred razcepom Gabrk proti Kopru.

Na štajerski avtocesti se je zgodila prometna nesreča. V predoru Pletovarje proti Mariboru je nato prišlo do naleta več vozil, zaradi česar je zaprt vozni pas. Nastal je zastoj, ki sega prek priključka Dramlje, zamudo na prometnoinformacijskem centru ocenjujejo na 15 do 20 minut.

Ob vzpostavitvi varnostnega pasu pa je znova prišlo do nevarnega početja udeležencev v prometu. Poleg sprehajanja po cestišču Zavod Reševalni pas poroča tudi o obračanju vozil in okoriščanju z reševalnim pasom.

Na štajerski avtocesti žival na cestišču ovira promet pred priključkom Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani, že dalj časa poroča prometnoinformacijski center.

Zaradi jutranje prometne konice je povečan in upočasnjen promet v smeri večjih mest.

Zaradi ujme še vedno zaprte nekatere ceste

Razmere se ves čas spreminjajo. Voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila dežurnih služb in naj ne vozijo na poplavljena območja ali zaprte ceste.

Zaradi poškodovanih vozišč so zaprte ceste Dravograd-Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu, Dravograd-Ravne, Poljana-Mežica-Črna na Koroškem, Dravograd-Libeliče pri Tribeju, Poljana-Šentvid, Koprivna-Črna, Šoštanj-Črna pri Črni, Socka-Vitanje, Črnova-Vojnik pri Lembergu pri Novi Cerkvi, Ljubljana-Litija pri Dolu, kjer bo za tovorna vozila obvoz urejen po avtocesti, Kamnik-Stahovica-Kamniška Bistrica, Kamnik-Gornji Grad, Luče-Ljubno ob Savinji.

Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste. Upošteva naj se signalizacijo na vozišču. Voznikom se priporoča, da upoštevajo navodila dežurnih služb in ne vozijo na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

Ponovno je odprta železniška povezava Celje-Velenje in Jesenice-Bohinjska Bistrica.

Zaradi dodatno sprejetega prostega dneva bo omejitev prometa za tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad sedem in pol tone v soboto, 12. avgusta, med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro, v nedeljo, 13. avgusta med 8. in 22. uro in v torek 15. avgusta, med 8. in 22. uro. V ponedeljek, 14. avgusta, ni omejitve. Omejitev ne velja za vozila, ki sodelujejo pri odpravljanju posledic poplav.

Zaradi prenove Litijske ceste med križiščema s Hruševsko in Kajuhovo cesto v dolžini okvirno 350 metrov bo do konca meseca na območju veljala popolna zapora ceste. Obvoz bo voden preko Kajuhove, Zaloške, Chengdujske in Fužinske ceste ter enako v obratni smeri. Linije Ljubljanskega potniškega prometa bodo preusmerjene. Cesta Krnica-Radovna, pri Radovni bo zaradi čiščenja po neurju zaprta predvidoma do konca avgusta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Boris 10:08 11.avgust 2023.

    Zakaj pa ne bi bilo res, smotki. Ljudje smo ljudje, se prilagajamo in poizkušamo se znajt, nismo robosmotki.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:50 11.avgust 2023.

    Menda pa bo dars zdaj namestil ob avtocesti parkomate

  • munja 09:36 11.avgust 2023.

    DARS greje svoje stolčke in zato prejema lepe plače, mar jim je za ljudi in zastoje.