Slovenija
22 ogledov

Sajovic bo zahteval kazen za SDS

(Foto: Marjana Ahačič) Žurnal24 main
Borut Sajovic bo zahteval, da se poslancem, ki so neupravičeno manjkali na glasovanju o odloku o razpisu zakonodajnega referenduma, odtegne del plače.

Borut Sajovic ni pomotoma glasoval proti odloku, temveč je na ta način izrazil protest nad dogajanjem pri sprejemanju odloka, so sporočili iz LDS. "Po večurni razpravi, kjer so pobudniki referenduma ostali brez argumentov proti zakonu, so prav pobudniki zapustili sejo, kar je z vidika demokratičnega procesa nesprejemljivo," so zapisali v stranki in dodali, da je "takšno ravnanje večine opozicije popolnoma nedopustno in nedostojno".

Sajovic bo zato zahteval, da se vsem neupravičeno odsotnim poslancem odtegne del plače.

Kot je znano, so poslanci SDS zapustili sejo po tem, ko poslanska večina ni podprla njihovega predloga, naj referendum razpišejo za aprila. Majda Potrata iz SD je po tem dejala, da so začudeni "nad lahkotnostjo, s katero se izigravajo pravila demokratičnih postopkov". Cveta Zalokar Oražem (Zares) pa je dogajanje v parlamentu označila za "psihotriler", ravnanje poslancev SDS pa ocenila kot "skrajno nedržavotvorno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.