Slovenija
35 ogledov

Sajovic: Odločil bo znesek na položnici

Občina Tržič je predstavila dokončan projekt gradnje kanalizacije v naseljih Žig Žurnal24 main
Komunala. Končana dela na kanalizaciji Sebenje–Žiganja vas, končni cilj tržiških odpadkov še neznan, odvisen bo od cene.

Tržič. “Prva gradbena etapa je za nami, rezultat so boljši bivanjski pogoji v dveh velikih naseljih Žiganja vas in Sebenje. Skupno to pomeni okoli pet kilometrov kanalizacijskih vodov in ravno toliko obnovljenih cest. Letos nas čaka še pridobitev uporabnega dovoljenja in priključitev prvih uporabnikov, tako predvidevamo odprtje kanalizacije letos jeseni,” je povedal tržiški župan Borut Sajovic. Projekt kanalizacije je vreden okoli 1,3 milijona evrov in ga v višini 900 tisoč evrov sofinancira EU.

Priklop uporabnikov na komunalni vod se bo izvajal postopoma po pridobitvi uporabnega dovoljenja. Cena bo po pojasnilih Jasne Kavčič, vodje občinskega urada za prostor in okolje, odvisna od površine stavbe in zemljišča, povprečno pa naj bi bila okoli 1.500 evrov.

O smeteh še nič
Za Gorenjsko poleg komunalnih voda ostaja najbolj pereč problem komunalnih odpadkov, saj bo na seji v sredo iz konzorcija Cero izstopil Kranj, Tržič pa se za končno rešitev z odpadki še ni odločil. “Trenutno imamo zadeve zadovoljivo rešene, na deponijo v Kovorju odlagamo predelane odpadke, ki jih na predelavo vozimo v Lenart, deponija pa bo v petih letih polna. Nismo se še odločili, kdo bo zmagovalec čez pet let. Podpiramo, da gre ureditev na Gorenjskem naprej, vse pa je odvisno od končnega zneska na položnici,” je razložil Sajovic.

Kranj na področju odpadkov ni opravil funkcije prestolnice Gorenjske, meni župan: “Z vsemi spori nismo nastopili kot enotna regija, saj bi se tako lažje pogajali. Svojih nalog ni opravilo tudi ministrstvo za okolje, saj uredba o ravnanju z gospodinjskimi odpadki zamuja že od 
februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.