Slovenija
5 ogledov

Salmonelo prenašal eden od zaposlenih

kuhanje, hrana Žurnal24 main
Analizva vzorcev iz OŠ Brinje v Grosupljem je pokazala, da je klienosec salmonele ena od zaposlenih oseb v šolski kuhinji.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so rezultate laboratorijske analize prejeli danes. Ti so pokazali, da je klicenosec ena od zaposlenih oseb v šolski kuhinji. Pojasnili so, da bosta delo v šolski kuhinji opravljali dve osebi, pri katerih je preiskava končana in so laboratorijski rezultati na salmonelo negativni. "Za ostale zaposlene v kuhinji preiskava še poteka. Na delovno mesto v kuhinjo se bodo lahko vrnili takrat, ko bodo laboratorijski testi negativni na salmonelo," so zapisali na inštitutu.

Pojasnili so še, da bo inšpektor pregledal šolsko kuhinjo in na podlagi tega odločil, kdaj bo znova odprta.

Sum na salmonelo se je pojavil prejšnji teden, ko je bil na šoli izveden inšpekcijski nadzor. Šolska kuhinja je bila zaradi tega zaprta. Okužbo s salmonelo so potrdili pri enem od učencev, pri številnih pa so zaznali prebavne težave. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.