Slovenija
49 ogledov

Salobir ne bo več direktor komunale

Čeprav Marjana Salobirja zaposleni v laški komunali še vedno podpirajo, se je od Žurnal24 main
Odstop. Nadzorniki javnega podjetja so ga sprejeli, a hkrati poudarili, da ni v povezavi s poslovanjem.

Marjan Salobir je včeraj odstopil z mesta direktorja Javnega podjetja Komunala Laško, nadzorni svet (NS) pa je njegov odstop že sprejel. "Razumemo njegovo stisko in menimo, da je naredil prav. Medijsko je trenutno zelo izpostavljen, kar med zaposlene, občane in tudi poslovne partnerje vnaša nemir, zato je bila ta poteza pričakovana. Odstop smo sprejeli, čeprav ga na drugi strani svet delavcev še vedno podpira. Ne nazadnje dejanje, ki ga je osumljen, ni v nobeni povezavi s poslovanjem podjetja," ob tem poudarja predsednik NS Tomaž Novak.

Spomnimo, da so Salobirja prejšnji teden skupaj z Milkom Škobernetom, sodnikom celjskega okrožnega sodišča, in podjetnikom Esadom Ramićem pridržali zaradi suma, da je kot posrednik sodeloval pri jemanju podkupnine. Občina bo v prihodnjih dneh o odstopu obvestila tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter občinski svet, na katerem bodo do imenovanja novega direktorja imenovali vršilca dolžnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.