Slovenija
39 ogledov

Sam hodi od Gane do Pirana

Pred volitvami v Piranu. Jeretič: Občino vodijo birokrati in družina iz ozadja. Bossman: Vedno hodim po svoji poti.

Sodeč po zadnjem tednu se je predvolilna kampanja pred nedeljskimi županskimi volitvami najbolj razgrela na Obali. Tudi v Piranu.

Med sedmimi kandidati izstopata zdajšnji župan Peter Bossman (Socialni demokrati) in Sebastjan Jeretič (Slovenija za vedno) – kritik na račun en drugega tudi njima ni zmanjkalo.
"Problem je, da on sam ne vodi občine, ampak jo vodijo birokrati in ena družina iz ozadja, ki jo v našem okolju vsi poznajo," Bossmanu očita Jeretič, ki je zdajšnjemu županu na preteklih volitvah odločilno pomagal do zmage. "Sem človek, ki vedno hodi po svoji poti. Od Gane do Pirana. Nihče me ni držal za roko, ko sem se podal v svet in nihče me ne bo vodil niti v prihodnje," pa na vse to odgovarja Bossman in dodaja, da je tudi Jeretič sam spoznal, da se ne pusti voditi nikomur. Pravi, da ga je Jeretičeva odločitev, da kandidira začudila, "saj ni običaj, da bi se lobisti odločali za kandidature," vendar tudi njemu kot ostalim izzivalcem želi srečo.

Nazaj k ambicioznosti

"V ambiciozni in živi, kakršna je bila, ko sem odraščal v 70-ih letih," Jeretič odgovarja na vprašanje, v kakšni občini bi si želel živeti sam.

Meni, da je sedanja občinska uprava neučinkovita in prepočasna pri pripravi kakršnihkoli projektov ter preveč arogantna do posameznih idej in pobud ter problemov ljudi. "Največja napaka pa je bil sprejem prostorskega načrta Kaštel v centru Portoroža, ki sedaj omogoča lastniku parcele, da zraven Kempinskega postavi nakupovalni center, kar se mi zdi grozno in to nameravam preprečiti," napoveduje Jeretič.

Prva stvar, ki jo namerava storiti, če osvoji županski stolček, je "uvesti red in korektnost v občinsko upravo". "Prvi korak bo zamenjava predstojnikov občinskih uradov in uvedba disciplinskih postopkov za nekatere od njih." Namerava dvigniti turizem s povsem drugačnim marketingom in reorganizirati občinske službe. "Tretja zadeva pa je rešitev nakopičenih težav, ki jih ima nekaj sto družin v naši občini, ki zaradi pravno-premoženjskih zadev ne morejo urediti svojih stanovanj, prizidkov za otroke ipd. V ta namen bomo ustanovili posebno projektno skupino, ki bo pospešeno reševala te težave, ki jih je občina doslej ignorirala."

"Informacije in vedenje so premoženje našega podjetja, ki nam bo omogočilo uspeh | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Turizem prioriteta, a ne na račun posameznika

"Predvsem bi si želel bolj učinkovitih in manj zadolženih lastnikov turističnega gospodarstva, s katerimi bi lahko skupaj izpeljali nujne projekte za podaljšanje turistične sezone in odpravo razvojnega zaostanka za najuglednejšimi turističnimi destinacijami v Sredozemlju. Čeprav je turizem ključna gospodarska panoga v Občini Piran, pa si ne bomo dovolili, da bi rušil družbeno ravnotežje v skupnosti in krnil blaginjo posameznika," pa za prihodnji mandat svoje načrte pojasnjuje Bossman.

Investirati nameravajo v kulturni, športni in zdraviliški turizem. Med drugim nameravajo izgraditi dve novi parkirni hiši v Luciji in Portorožu, vzpostaviti karierni center in podjetniški inkubator ter zagotoviti prostor za co-working. Na Košti nameravajo zgraditi nov stanovanjski stolp z nepridobitnimi stanovanji.

"S premišljenim, odgovornim in učinkovitim ravnanjem s proračunskimi sredstvi bomo  pospešili razvojni korak občine tako, da bo ta dolgoročno vzdržen in ne bo rušil družbenega ravnotežja v skupnosti ali krnil blaginjo posameznika," napoveduje Bossman.

razno 21.03.13. junak slovenije, peter bossman | Avtor: razno 21.03.13. junak slovenije, peter bossman razno 21.03.13. junak slovenije, peter bossman

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.