Slovenija
10 ogledov

Sama jama mimo brloga

Cesta mimo Medvedovega brloga je povsem uničena in primerna res samo še za medve Žurnal24 main
Luknjasto. Zasavska cesta ob železniški progi sestavljena iz samih zaplat.
Štiriletni načrt
Posodobitve cest. Občina Krško bo za posodobitev in vzdrževanje cest v naslednjih štirih letih porabila dobrih sedem milijonov evrov. V Krajevni skupnosti (KS) Brestanica je načrtovanih 13 projektov, vrednih slabih 400 tisoč evrov. En projekt več, a kar dober milijon sredstev več, pa bo v prihodnjih štirih letih namenjenih sosednji KS Senovo.

Odsek ceste skozi Brestanico vzdolž železniške proge proti Rožnemu ne zasluži več imena cesta,” se pritožujejo vozniki, ki se vsak dan vozijo po tej cesti. “Zaplata pri zaplati in jama pri jami,” je cestni odsek mimo gostišča Medvedov brlog slikovito opisal bralec, ki ga čudi, da se občina ne loti popravila ceste, po kateri se ne da več normalno voziti, medtem ko je preostali del ceste do Rožnega na novo asfaltiran.

Občani so bili proti
Ko se je asfaltirala cesta do Rožnega, je bila predvidena tudi preplastitev tega dela Zasavske ceste mimo Medvedovega brloga, a se nekateri lastniki objektov ob tej cesti s tem niso strinjali,” je pojasnil krški župan Franc Bogovič. Povedal je, da so lastniki hiš preprosto zaprli že pripravljeno gradbišče, češ da bo cesta po preplastitvi previsoka in bo ovirala njihove objekte.

Zdaj čakajo elektrarno
Zasavsko cesto v Brestanici bodo zdaj posodobili v sklopu gradnje hidroelektrarne Krško. “V sklopu infrastrukturnih ureditev je predvidena gradnja kanalizacije, cesto bodo zaradi tega poglobili in zatem asfaltirali,” je povedal Bogovič in dodal, da se krajani s tako rešitvijo strinjajo. Kdaj se bo to zgodilo, si Bogovič ne upa napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.