Slovenija
81 ogledov

Samo Fakin v prepričevanje poslancev, SMC je proti

Prvi mož ZZZS Samo Fakin bo na seji odbora za zdravje omilil črn scenarij, ki ga Žurnal24 main
Mandatno-volilna komisija bo v četrtek odločala o soglasju k imenovanju Sama Fakina za generalnega direktorja ZZZS.

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je 25. marca Sama Fakina imenovala za generalnega direktorja zavoda. K imenovanju mora dati soglasje še Državni zbor, kjer pa se utegne zaplesti že v četrtek na mandatno-volilni komisiji. Fakina, ki se poteguje že za tretji mandat na čelu ZZZS, namreč ne podpira največja parlamentarna stranka SMC.

Fakin meni, da po strokovni plati skoraj ni razloga, da ga v DZ zavrnejo. Navedbam o tem, da njegovo videnje zdravstva ni združljivo z zdravstveno reformo SMC, pa ne verjame. V petek je začel obiske v poslanskih skupinah in se najprej predstavil prav poslancem SMC.

Prihodnji teden Fakin odhaja še k drugim poslanskim skupinam z izjemo NSi. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi mu odrekli dobrodošlico tudi v ZaAB. Poleg stališča SMC je zaenkrat znano še stališče SD, ki pa mu je naklonjena.

Če Fakin ne bo uspel zbrati dovolj poslanskih glasov, bo ZZZS moral ponoviti postopek javnega razpisa in imenovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.