Slovenija
22 ogledov

Samo Fakin za še en mandat

Šef zdravstvene blagajne Fakin (na fotografiji poleg ministra Marušiča) na leto Žurnal24 main
Zdravstvena blagajna. 12. oktobra bo objavljen javni razpis za novega šefa.

Kadrovanje. “Zelo močno razmišljam, da se prijavim,” nam je v petek svojo ponovno kandidaturo za stol šefa javne zdravstvene blagajne potrdil Samo Fakin.

Štiriletni mandat na čelu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), se Fakinu sicer izteče šele 16. aprila prihodnje leto. A je upravni odbor ZZZS minulo sredo že pripravil vse potrebno za začetek postopka izbire novega generalnega direktorja. Viri namigujejo, da na tiho in na hitro. A na ZZZS odgovarjajo, da to ne drži in da delajo po statutu. Ta, pravijo, določa, da se postopek izbire generalnega direktorja ZZZS mora začeti vsaj pol leta pred iztekom mandata aktualnemu direktorju.

Nič posebnih pogojev
Na ZZZS so potrdili, da bo razpis za šefa zdravstvene blagajne, ki letno upravlja z kar 2,3 milijarde evrov, objavljen že 12. oktobra. Kandidati bodo morali imeti univerzitetno izobrazbo in pet let delovnih izkušenj na vodstveni poziciji. Drugih posebnih zahtev pa v razpisu ni. Bodo pa kandidati morali priložiti tudi program dela zavoda za prihodnja štiri leta. Glede na gentelmenski dogovor, ki menda velja znotraj zavoda, med kandidati ni pričakovati nikogar od Fakinovih svetovalcev. Primernega kandidata oziroma kandidatko bo med prispelimi prijavami izbral upravni odbor, po potrditvi na skupščini zavoda, pa bo bodoči šef moral dobiti tudi soglasje državnega zbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.