Slovenija
20 ogledov

Samo na meji čakali eno uro

Gruškovje Pixell
Naval voznikov na hrvaško obalo. Samo na meji so vozniki še sredi dneva čakali po eno uro. Na izvozu hrvaške avtoceste A1 še vedno kolone.

Zaradi navala turistov na hrvaško obalo je bil danes na primorski, gorenjski in štajerski avtocesti gost promet z občasnimi zastoji. Na mejnih prehodih z južno sosedo so čakali tudi po eno uro.

Trenutno je še zgoščen promet na glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, od Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja ter od Izole proti mejnemu prehodu Sečovlje.

Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Planina–Postojna ter počasni pas na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem v smeri Kopra.

 

Mejni prehodi – alternative

Čakalne dobe za osebna vozila na mejnih prehodih pri izstopu iz Slovenije:

Gruškovje 20 minut,

Dragonja 30 minut.

Čakalne dobe za osebna vozila na mejnih prehodih pri vstopu v državo:

– Gruškovje 30 minut.

Na PIC-u v času gostega prometa voznikom priporočajo uporabo alternativnih mejnih prehodov:

– namesto Gruškovja mejni prehodi Rogatec, Dobovec ali Središče ob Dravi,

– namesto Jelšan mejni prehod Starod.

Druge posebnosti

Danes velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro.

Kolone tudi na Hrvaškem

Kolona pred trajektom v Zadru | Avtor: Pixell Pixell
Tudi iz Hrvaške so ves dan poročali o zelo gostem prometu na cestah proti morju.

Po podatkih Hrvaškega avtokluba na avtocesti A1 med Zagrebom in Karlovcem še vedno nastajajo občasni zastoji. Pred cestninsko postajo Lučka na začetku avtoceste zastojev ni več, je pa kolona na izhodu iz avtoceste A1 pri Vrgorcu dolga šest kilometrov.

Promet je zelo gost na istrskem ipsilonu v smeri večjih turističnih središč ter na drugih cestah vzdolž jadranske obale. Kolona je nastala tudi na reški obvoznici, s katere se vozila pri Bakru vključujejo na jadransko magistralo. O povečanem prometu pa poročajo tudi iz trajektnih pristanišč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.