Slovenija
9 ogledov

Samo še danes čas za dohodnino

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Vsi tisti, ki do 15. junija na dom niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, morate dohodninsko napoved oddati najkasneje do danes.

Obrazec napovedi je dostopen na vseh davčnih uradih oziroma izpostavah in na spletni strani davčne uprave.

Zavezanec mora to storiti, če je prejel dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3051,35 evra; pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine; pokojnino, pri tem pa je pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane; pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, vendar je poleg tega prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov, so pred časom spomnili na Davčni upravi RS (Durs).

Durs tistim zavezancem, ki informativnega izračuna dohodnine do 15. junija niso prejeli na dom, svetuje, naj prek virtualne davčne asistentke Vide z vnosom svoje davčne številke preverijo, ali jim je davčna uprava informativni izračun dohodnine poslala na dom.

Če jim je bil informativni izračun dohodnine poslan, a ga niso prejeli, lahko na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi zaprosijo za kopijo informativnega izračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.