Slovenija
63 ogledov

Samooskrbno sredi mesta

vrtičkarji Občina Krško
Urbani vrtovi. Na občinski zemlji vrt tudi za brezposelno mamo in mladinski center.

Občina Krško je svoji zemljišči nad kulturnim domom v Krškem in za stavbo krajevne skupnosti na Senovem namenila občanom za ureditev samooskrbnih vrtov. "V časih, ko sta v ospredju zdrava prehrana in samooskrba, želimo občanom omogočiti, da bi lahko v nadzorovanem okolju sami pridelali zdravo zelenjavo in sadje," pravi župan Miran Stanko.

Vzorčni vrt že zasajen

S predavanji in delavnicami na vzorčnih vrtovih, ki jih vodijo strokovnjaki iz kluba Gaia, želijo k sodelovanju privabiti čim več občanov. Te dni so tako na 300 kvadratnih metrov velikem krškem vzorčnem vrtičku, ki ga bo obdelovala brezposelna mama treh otrok, strokovnjaki predstavili osnove uspešnega vrtnarjenja. Na Senovem, kjer so nekateri vrtički že obdelani, pa bodo na 80 kvadratnih metrih vzorčni vrt obdelovali mladi iz Mladinske točke Senovo, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Krško.

Še se lahko prijavite

Cene za uporabo vrtov bodo simbolične in določene glede na odziv občanov, pojasnjuje Andreja Sluga z Občine Krško. Vsi, ki bi tako želeli priti do svojega vrtička, lahko več informacij dobijo pri koordinatorici projekta Kristini Ogorevc Račič na telefonski številki 031 618 526.

V sklopu projekta urbanih vrtov ob svetovnem dnevu Zemlje za 22. april ob 19. uri v sejni sobi A Občine Krško napovedujejo predavanje Antona Komata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.