Slovenija
12 ogledov

Samoprijavite se!

Žurnal24 main
Davčna uprava izvaja poostren nadzor nad delom na črno in obenem opozarja na možnost samoprijave za vse, ki dohodkov niso ustrezno prijavili.

Davčna uprava RS je opozorila, da bo za fizične osebe nadaljevala poostren inšpekcijski nadzor v povezavi z delom na črno. Obenem davčne zavezance opozarja na možnost samoprijave, s katero lahko naknadno popravijo davčne obračune, če dohodkov niso ustrezno obravnavali. To lahko storijo do vročitve sklepa o začetku davčnega inšpekcijskega nadzora oziroma do začetka postopka o prekršku oziroma kazenskem postopku.

Davčni inšpektorji po navedbah Dursa ugotavljajo, da se vedno znova pojavljajo fizične osebe, ki kupujejo ali kako drugače pridobivajo motorna vozila z namenom njihove nadaljnje prodaje, niso pa registrirane za opravljanje dejavnosti. Neregistracijo opravljanja dejavnosti zakon opredeljuje kot opravljanje dela na črno, kar je po zakonu prepovedano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.