Slovenija
29 ogledov

Samsung po 5 centov izplačal Applu milijardo?

Kovanci po 5 ameriških centov Shutterstock
Več kot 30 tovornjakov kovancev po pet centov je prispelo na sedež Appla v Kaliforniji, so poročali tuji spletni portali. Izkazalo se je, da gre za šalo.

Potem ko je ameriško sodišče odločilo, da je Samsung prekopiral sedem ključnih značilnosti iPhona in iPada in mora Applu plačati milijardo dolarjev (839 milijonov evrov), je Samsung napovedal protitožbo zaradi kraje nekaj njihovih patentov, je pa tudi plačal – s kovanci po pet centov, je poročal španski Frontenet.com. "Svoje kovance lahko do konca življenja uporabljate za nakup napitkov na avtomatih," naj bi izjavil predsednik Samsunga Li Kun Hi.

Novica, da je na sedež Appla prispelo 20 milijard kovancev se je izkazala za novičarsko šalo. Gre namreč za več kovancev, kot jih je trenutno v obtoku v ZDA. Poleg tega vsak tehta pet gramov, zato bi njihova skupna teža znašala več kot sto tisoč ton, so izračunali na spletni strani phonearena.com, zato bi bilo za dostavo potrebnih veliko več kot 30 tovornjakov.

Komentarjev 3
  • McClain 06:31 09.oktober 2012.

    cudno da ni izguba Zurnala se vecja, ce pise take butaste clanke

  • Tomi Močnik 19:04 29.avgust 2012.

    za prevoz takšnega tovora bi potrebovali okrog 350 tovornjakov.

  • Rra 17:56 29.avgust 2012.

    Žurnalovci ste sami ena šala.http://www.phonearena.com/news/No-Samsung-did-not-pay-Apple-1-billion-in-five-cent-coins_id33819