Slovenija
18 ogledov

Samsung preverja, ali v tovarnah delajo otroci

Samsung Reuters
Južnokorejski proizvajalec elektronske opreme Samsung Electronics je napovedal, da bo preveril skoraj 250 kitajskih dobaviteljev zaradi domnevnega kršenja človekovih pravic.

Samsung je napovedal, da bo pri 105 kitajskih podjetjih, ki imajo z njim ekskluzivno pogodbo, izvršil ogled proizvodnih obratov, 144 dobaviteljev, ki ne dobavljajo samo njemu, pa bo zaprosil, da mu posredujejo ustrezno dokumentacijo, ki bo dokazala njihovo spoštovanje delovnih standardov.

Organizacija China Labour Watch iz New Yorka je prejšnji mesec poročala, da je družba, ki v mestu Huidžou na jugu Kitajske sestavlja mobilne telefone za Samsung, zaposluje otroke, mlajše od 16 let. Samsung v prvem delnem pregledu sicer kršenja pravil glede otroškega dela v tovarni ni odkril.

Je pa odkril program kazni za pozen prihod na delo in odsotnost, ki ni bil v skladu z zakonodajo, pa tudi preobsežne nadure in nezadovoljivo spoštovanje zdravstvenih in varnostnih standardov. Dobavitelja so menda zaprosili, naj delovne pogoje izboljša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.