Slovenija
29 ogledov

Samsung se odreka zapletenim imenom

Samsung A3 Samsung
Samsung bo svojim mobilnikom odslej dajal precej manj zapletena imena, v Sloveniji že stekla prodaja dveh novincev.

GT-19100,  GT-I5500, galaxy S5, galaxy S5 note ... Za temi kodnimi oznakami so se v zadnjih nekaj letih skrivali ene najnaprednejših telefonov na svetu, a hkrati so bili uporabniki Samsungovih naprav v poplavi različnih variacij vse bolj zmedeni. Galaxy alpha, galaxy edge ...

Na kritike so se pri največjem proizvajalcu mobilnih telefonov na svetu Samsung Electronics končno odzvali in v skladu z napovedmi začeli poenostavljati poimenovanja svojih modelov mobilnih telefonov. Eden od korakov na tej poti je oblikovanje serij mobilnih telefonov, prvo takšno novo serijo so poimenovali A.

Na to bodo zdaj odgovorili s serijami mobilnikov. V seriji A bodo tako imeli vsi modeli enoten dizajn, s tega vidika bodo različne le velikosti zaslonov, na katere bodo sicer nakazovale že številke v poimenovanju modela.

Prva modela srednjecenovne serije A, ki bosta konec tega oziroma v začetku naslednjega tedna na voljo tudi v Sloveniji, sta A3 in A5, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal vodja Samsungove prodaje v Sloveniji Bernard Purkart.

V teh dneh bodo sicer na slovenskem trgu začeli prodajati tudi pametni mobilnik Galaxy Note Edge, katerega posebnost je ta, da je zaslon na eni od daljših stranic telefona razpotegnjen čez rob. V tem delu zaslona je uporabniku na voljo dodatna menijska vrstica s hitrim dostopom do različnih funkcionalnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.