Slovenija
20 ogledov

Samsung si je oddahnil

Apple pričakuje, da bo po svetu letos prodal več kot pet milijonov tabličnih rač Žurnal24 main
Pristojna sodnica na sodišču v kalifornijskem San Joseju je obravnavo Applove zahteve po prepovedi Samsungovih izdelkov prestavila na 6. december.

Sodnica Lucy Koh je svojo odločitev po poročanju nemške tiskovne agencije dpa argumentirala s tem, da želi obema stranema dati dovolj časa, da predstavita svoja stališča. Poleg tega pričakuje še dodatne zahteve, zato se ji zdi poznejša obravnava primernejša.

Predal seznam, kaj vse naj prepovedo

Apple je v ponedeljek sodnici predal seznam osmih izdelkov južnokorejskega konkurenta Samsung, za katere želi prepoved prodaje na trgu v ZDA. Gre za modele pametnih telefonov galaxy S 4G, galaxy S2 AT&T, galaxy S2, galaxy S2 T-mobile, galaxy S2 epic 4G, galaxy S showcase, droid charge in galaxy prevail.

Konec junija že prepovedala prodajo tablice

Kohova je že 26. junija prepovedala prodajo Samsungovih tablic galaxy tab 10.1, vendar pa južnokorejski velikan zdaj zahteva umik prepovedi, ker porota v tem primeru ni ugotovila kršenja patenta. Zaslišanje o tem in o seznamu pametnih telefonov je predvideno že za 20. september, a bi tudi v tem primeru lahko prišlo do zamika.

Devetčlanska porota je v petek v kalifornijskem San Joseju, torej na Applovem domačem dvorišču v Silicijevi dolini, v obojestranski tožbi zaradi kraje intelektualne lastnine med Samsungom in Applom odločila v prid ameriškega tehnološkega velikana.

Samsungu je ob tem naložila plačilo 1,05 milijarde dolarjev odškodnine, a ugiba se, da bi Apple utegnil zahtevati dvig vsote. Govori se celo o možnosti njene potrojitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.