Slovenija
17 ogledov

Samsungov galaxy S II dobil naslednika

samsung galaxy s3 Reuters
Vodilni proizvajalec mobilnih telefonov na svetu Samsung v Londonu predstavlja naslednika priljubljenega telefona Samsung galaxy S III. Konec tega meseca bo na voljo v 145 državah.

Slednjega bo, kot so že pred predstavitvijo napovedali v Samsungu, poganjal 1,4-gigaherčni procesor Exynos 4 Quad.

Imel bo 4,8-inčni zaslon AMOLED, fotoaparat z ločljivostjo 8 megapikslov na hrbtni strani z zaslonko brez časovnega zamika, tehtal pa bo 133 gramov in v debelino meril 8,6 milimetra. Vgrajen bo imel tudi bluetooth 4.0. Poleg tega pa v Samsungu obljubljajo tudi 2100-miliampersko baterijo, ki bo omogočala daljše delovanje.

Na njem pa bo nameščen Googlov operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, podpiral pa bo omrežja 2.5G (GSM/GPRS/EDGE), 3G (HSPA+ 21 Mbps) in – odvisno od trgov – 4G (LTE).

Ne bo se ugasnil, dokler ga boste gledali

Med glavnimi novostmi bo funkcija SmartStay, ki bo omogočala, da se telefon ne bo premaknil v stanje pripravljenosti, ko boste upravljali z njim. To bo omogočala sprednja kamera, ki bo zaznala, kdaj naj se zaslon prižge in kdaj ugasne.

Galaxy S III bo imel tudi nadgrajeno funkcijo prepoznave glasu S Voice (napreden jezikovni uporabniški vmesnik, preko katerega aparat posluša uporabnikov glas in se odziva na besede).

Prepoznavanje kretenj pa medtem omogoča, da ko uporabnik nekomu pošilja sporočilo, nato pa se odloči, da bo to osebo raje poklical, preprosto privzdigne telefon k ušesu in funkcija Direct Call bo poklicala ustrezno številko.

Omogočal bo prepoznavo obrazov

S Beam (sestavljen iz NFC in Wi-Fi) storitev bo omogočala zelo hiter prenos posnetkov in drugih podatkov s telefona na telefon (v zgolj treh minutah prenese datoteko velikosti 1 gigabajt ali pa v le dveh sekundah prenese 10 megabajtov glasbe).

Galaxy S III bo omogočal tudi prepoznavo obrazov vaših prijateljev na fotografiji.

V prodaji bo na voljo v dveh barvah: modri in beli. Z dvojnim dotikom boste lahko med fotografiranjem približali osebo. HD-videoposnetke pa boste lahko snemali tudi s sprednjo kamero.

Polnili ga boste lahko na daljavo

Samsung pa bo za doplačilo omogočal tudi nakup pripomočka (Wireless charging Kit), ki bo omogočal polnjenje telefona na daljavo.

Med pripomočki bo na voljo tudi zaščitnik za zaslon telefona, napajalna naprava in adapter za HDMI. V vozilu ga boste lahko uporabljali tudi kot navigacijsko napravo.

S funkcijo AllShare Cast pa lahko uporabniki brezžično povežejo galaxy S III s svojim televizijskim sprejemnikom ali tablico ali osebnim računalnikom in takoj prenesejo vsebino pametnega telefona na večji zaslon.

Funkcija Burst Shot zajame 20 zaporednih slik, funkcija Best Photo pa izbere najboljšo izmed osmih posnetih fotografij.

Samsung uvaja tudi tako imenovano shrambo glasbe. V njej bo na voljo 17 milijonov skladb, ki jih boste lahko naložili na telefon. Storitev bo na voljo v sedmih državah. Z aparatom vam je na voljo tudi mobilno plačevanje, in sicer s tehnologijo komunikacije na bližino (NFC), so še sporočili iz Samsunga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.