Slovenija
31 ogledov

Samsungov galaxy S IV boste upravljali z očmi

Tzscena 06.05.12, samsung galaxy s 3, foto: samsung Žurnal24 main
Samsungov galaxy S III še vedno kraljuje na lestvicah najbolj pametnih med pametnimi telefoni, njegov naslednik pa je že pred vrati. Mogoče ga bo upravljati z očmi.

Že nekaj časa prisotne govorice o napredni tehnologiji upravljanja nekaterih funkcij s pomočjo uporabnikovih oči je te dni potrdil posnetek zaslona, ki se je pojavil na medmrežju. Na njem so vidne različne možnosti naprednih nastavitev naprave.

Ena od novih funkcij se imenuje "pametno premikanje", pri čemer uporabnik zgolj s premikanjem oči navzdol po zaslonu sproži avtomatično sledenje zaslona, denimo po spletni strani navzdol. Druga nova funkcija pa se imenuje "pametna pavza", ko telefon med gledanjem videoposnetka tega avtomatično zaustavi, če kamera na telefonu zazna, da znotraj določenega časovnega okvirja uporabnik ne gleda v zaslon.

Obe funkciji se bosta v najnovejšem andoridnem operacijskem sistemu 4.2.1 (jelly bean) pridružila že obstoječi funkciji, ko je galaxy ohranil prižgan zaslon tudi na daljše obdobje, če je zaznaval, da lastnik zre vanj.

"Pobegla" fotografija je bila sicer posneta na zaslonu galaxyja S III, kar po pisanju Slashgear.com zelo verjetno pomeni, da bodo te funkcije razveseljevale tudi na aktualni generaciji, ko bo na voljo posodobitev operacijskega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.