Slovenija
27 ogledov

Samsungov pametni televizor beleži vaše pogovore

Samsung EPA
Samsung v drobnem tisku opozarja, da bo pametni televizor vaše skrivnosti lahko posredoval tretjim osebam.

"Bodite pozorni, kaj govorite pred svojim televizorjem. Lahko vas posluša in to čveka naprej," tako nekako se začenja prispevek The Daily Beast, v katerem svarijo, da pametni televizorji SmartTV, ki so povezani s spletom, vaše zaupne podatke lahko posredujejo tudi drugim. Pametni televizorji namreč sprejemajo vaša navodila prek glasovnega izbiranja, vse ukaze pa tudi pri tem tudi posnamejo, zato bi ob tem seveda lahko zabeležili tudi vaše preostale pogovore pred televizijo.

Novinar The Daily Beast bi lahko zvenel morda nekoliko paranoično, če prispevka ne bi podkrepil z izsekom navodil priloženih televizorju. Tam namreč Samsung uporabnike svari, da "naj bodo pri govorjenju osebnih in občutljivih informacij pozorni, saj bodo te zajete med podatki, ki bodo posredovani tretjim osebam".

V istem členu pri Samsungu sicer izpostavljajo, da vaših pogovorov ne bodo snemali, še vedno pa bodo zabeležili nekaj podatkov za izboljšanje funkcij. Glasovno izbiranje je sicer mogoče tudi izključiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.