Slovenija
19 ogledov

Sanacija bo potekala po etapah

ljubljana 01.04.08 Onkoloski institut, napis tabla, moski, Ljubljana; foto:Sasa Saša Despot
Onkološki inštitut. Popravilo vodovoda.

Sanacija vodovoda na onkološkem inštitutu (OI) se bo začela v kleti, kjer ne bosta moteni zdravljenje in sprejemanje bolnikov, je napovedal generalni direktor inštituta Janez Remškar. V tem tednu naj bi se OI, ministrstvo za zdravje ter Kovinar Kočevje uskladili glede posameznih določil pogodbe, ki so manj natančna in bi lahko bila podlaga za dodatna dela.

"Zahtevamo pisno!"

V svetu OI se bojijo, da bo zaradi možnih dodatnih del cena sanacije bistveno višja. Kovinar Kočevje bi vodovod saniral za slabih sedem milijonov evrov. "Zahtevamo pisno potrdilo, da pogodba na ključ ni mogoča. Hočemo, da ob višjih stroških nekdo prevzame odgovornost," pravi kirurg Erik Brecelj, tudi član sveta OI. Na ministrstvu za zdravje (MZ) medtem pojasnjujejo, da bi pogodba na ključ pomenila tveganje, da vrednost nepredvidenih del preseže ceno desetih odstotkov investicije.

Zdravljenje neprekinjeno

Če se bo ministrstvu, izvajalcem in OI v sredo uspelo uskladiti o določilih pogodbe, bo to zelena luč za pripravo načrta poteka del, predvsem za selitve bolnikov.

"V času sanacije bo moral OI delovati normalno," poudarjajo na MZ. "Projekt se bo zaradi narave dela izvedel v več kot 20 etapah, saj mora OI delovati v celoti. Zdravstvena dejavnost se mora izvajati neprekinjeno. Postopoma bo iz delovanja izvzet le manjši del, v katerem se bodo izvajala dela vgradnje novih instalacij. Vsaka etapa se bo izvedla in zaključila posebej, s pregledom in potrditvijo izvršenih del in obračunom," razlagajo na MZ.

Miza ni bila več v garanciji

Odpis mize. Glede domnevnih nepravilnosti pri odpisu mize za punkcije, na katere je nedavno opozoril nekdanji predsednik sveta inštituta Boris Pleskovič, so na OI pojasnili, da miza, ki so jo odpisali, ker je bila pogosto pokvarjena, ni bila več v garanciji, kot je trdil Pleskovič, ter da so njeni uporabni deli še vedno na oddelku, kar pomeni, da miza, ki je bila v času odpisa vredna okoli 13 tisoč evrov, ni bila odtujena ali prodana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.