Slovenija
19 ogledov

Sanacija na OI v teku

04102007_zurnal24_onkoloski_institut_bostjan_tacol Žurnal24 main
Ministrstvo za zdravje je s podjetjem SCT podpisalo dogovor v zvezi s sanacijo vodovodnega in klimatskega sistema na onkološkem inštitutu. Prvi koraki za takojšnjo sanacijo vodovodnega sistema so že bili sproženi.

Izvedensko mnenje, ki ga je pripravil Zavod za gradbeništvo (ZAG), opredeljuje potrebo po takojšnji in celoviti sanaciji vodovodnega sistema na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Mnenje sicer še ni dokončno, so sporočili z ministrstva za zdravje. Do dokončne priprave izvedenskega mnenja in priprave vse projektne dokumentacije pa bodo minili najmanj štirje meseci, pojasnjuje minister za zdravje Dorjan Marušič.

Kot je še dejal minister je potrebna sanacija celotnega vodovodnega omrežja. Sam pričakuje, da bo sanacija vodovodnega sistema na inštitutu končana po koncu mandata te vlade.

 

Danes sklenjen dogovor zagotavlja takojšnji začetek sanacije in skrajšuje nekatere postopke, ki so bili vezani na postopek javnega naročanja. V pripravi je projektna naloga za sanacijo, pripravljena pa je tudi že časovnica celovite sanacije.

Stroške bo kril tudi SCT
V danes sklenjenem dogovoru se SCT zavezuje, da bo sodeloval pri sanaciji ter kril stroške sanacije in izboljšav najmanj v višini celotne bančne garancije, veljavne na današnji dan. O končnem razmerju sofinanciranja se bosta obe strani dogovorili na podlagi dokončnega izvedenskega poročila ZAG-a in ugotovitve predračunske vrednosti sanacije, pri čemer bosta razmejili odgovornost za stanje na vodovodnem sistemu OI Ljubljana.

Mesec dni za podaljšanje garancije
SCT ima en mesec časa za predložitev dodatnega podaljšanja vseh lotov bančne garancije, ki bi zapadli do 31. decembra 2013. Ministrstvo se zavezuje, da se bo za višino sproti nastalih tekočih stroškov sanacije odpovedalo delu garancije. Izbiro projektantov, nadzornika ter revidenta bo opravilo ministrstvo za zdravje, stroške pa bo skladno z dogovorom kril SCT. V primeru kršitve dogovora lahko ministrstvo za zdravje nemudoma unovči izdano bančno garancijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.