Slovenija
19 ogledov

Sanacija na OI zamuja

Slovenija 19.12.2013 onkoloski institut, hisna preiskava na upravi klinicnega ce Saša Despot
Sanacija vodovoda na onološkem inštututu zamuja za dva tedna. Če se bodo z zamudo začela še dela v operacijskih dvoranah, bodo to občutili tudi bolniki.

Sanacija vodovoda na Onkološkem inštitutu (OI) zamuja za dva tedna. V  zaključni fazi so dela v kletnih prostorih stavbe D in E, so pojasnili na ministrstvu za zdravje (MZ). Po prvotnih načrtih pa bi morali dela  v kleteh zaključiti 15. julija, vendar se bo sanacija zavlekla do konca meseca. "Nov vodovodni sistem v kleteh gradimo vzporedno s starim, zato dela ne vplivajo na delovanje inštituta," pravi Alojz Unetič, na MZ zadolžen za investicije. "Bolniki doslej še niso bili moteni, ne izpostavljeni kakršnem koli tveganju," potrjuje tudi direktor OI Janez Remškar.

Težave za bolnike?

Bo pa bolnišnica imela težave, ki jih bodo občutili tudi bolniki, če se bo zamaknila tudi sanacija vodovoda v operacijskih dvoranah in na oddelkih, kjer so hospitalizirani onkološki bolniki. Sanacijo vodovoda naj bi v trem delu bolniščnice opravili v avgustu, ko sio operacijske dvorane zaradi dopustov manj obremenjene in poteka tudi redni remont. "Kdaj bomo prišli do te faze, še ni znano, bo pa se izvajalec prilagajal inštitutu, ki mora razporediti delo in zagotoviti prostore za bolnike. Ko se bodo delali razvodi, bodo oddelki zaprti, OI pa mora organizirati prerazporeditve," pravijo na MZ. Vendar pa na OI še niso uspeli narediti načrta, kako bodo poskrbeli za bolnike in nadomeščanja operacijskih dvoran, saj so šele pred dnevi dobili del načrtov glede spremembe prvotnega projekta.

"Ker ob spremembi projektov (ob koncu 2013 in začetku 2014) zaradi tega, ker so v zadnjem trenutku našli novo, boljšo rešitev  ni bilo novih projektov, načrtov, risb, OI ni mogel in ne more, ker še vedno nima  pred seboj celote narediti tistega, kar se od njega zahteva," razlaga Remškar, ki poudarja, da za uskladitev z izvajalcev in terminski načrt sanacije, ki bi čim manj ogrožala bolnike, potrebujejo celoten načrt.

Sanacija bo cenejša

Sanacijo vodovodnega omrežja na OI je maja začel izvahjati Kovinar Kočevje. Dela naj bi opravil za sedem milijonov evrov. Po podatkih iz MZ pa naj bi se sanacija pocenila, saj bo število vrtin manjše, kot so sprva predvidevali, zato se bo zmanjšala tudi cena gradbenmih del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.