Slovenija
30 ogledov

"Sanacija ribnika bo končana marca"

Ministrstvo za kulturo stroške za sanacijo ribnika Tivoli ocenjuje na okoli 200 Žurnal24 main
V petkovi ljubljanski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Ribnik Tivoli. Izravnalni ukrep naj ne bi oviral izdaje uporabnega dovoljenja za prenovljeno Opero.

Ljubljana. “Z Mestno občino Ljubljana (MOL) je zdaj dogovorjeno, da bo vse postopke za izvedbo izravnalnega ukrepa vodilo ministrstvo za kulturo (MK),” pravijo na MK. Sredi oktobra so namreč napovedali, da bo dela pri revitalizaciji ribnika Tivoli operativno vodila MOL.

Sanacijo ribnika je vlada MK naložila kot izravnalni ukrep za posekano zaščiteno rdečelistno bukev ob operni hiši, ki je bila napoti načrtovanemu prizidku. Opero so, spomnimo, začeli obnavljati že leta 2006. Revitalizacijo tivolskega ribnika so vmes zaradi težav z dovoljenji že označili za neizvedljivo.

Če bodo postopki tekli brez zapletov, računamo, da bo sanacija končana do marca,” pravijo na MK. Prepričani so, da sanacija ribnika ne more zadržati izdaje uporabnega dovoljenja za prenovljeno operno hišo. Ta bo odprta aprila ali maja.

Na MK še pravijo, da bo končna vrednost investicije v prenovo Opere okoli 43 milijonov evrov. Odločitve sodišča, kdo je kriv za poplavo v Operi, še niso prejeli, a MK, pravijo, ne bo plačnik stroškov popoplavne sanacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.