Slovenija
14 ogledov

Sanacija vodovoda maja

Onkološki inštitut Saša Despot
Obnova naj bi bila končana v letu in pol.

Obnova vodovoda Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) se bo začela okoli 15. maja, končana pa naj bi bila v nekaj manj kot letu in pol, so ob robu današnje seje sveta OI medijem povedali predstavniki inštituta. Slednji sicer še naprej dvomijo v ustreznost pogodbe o obnovi.

Obnova vodovoda naj bi se začela takoj, ko bo pripravljen elaborat del, to pa naj bi se zgodilo nekje okoli 15. maja. Sprva bodo dela potekala v kleti zgradbe in tako bolnikov ne bodo ovirala, okoli 1. julija pa se bodo preselila v višja nadstropja oziroma bolnišnični del.

Bolniki je ne bodo čutili

Po besedah generalnega direktorja OI Janeza Remškarja kljub temu bolniki obnove praktično ne bodo čutili - v sobah bo le nekoliko več postelj -, nekoliko več dela pa bo imelo le osebje inštituta.

Današnje seje sveta OI se je udeležil tudi predstavnik ministrstva za zdravje, ki je članom sveta zagotovil, da je s pogodbo o obnovi, ki jo je z izbranim izvajalcem, družbo Kovinar Kočevje, podpisalo ministrstvo, vse v redu in da se obnova lahko začne. A Remškar v pogodbo še naprej dvomi, pri tem pa se sklicuje na pravno mnenje, ki ga je o pogodbi na predlog ministrstva in OI pripravila Odvetniška družba Vesna Cukrov. V njem namreč po Remškarjevih navedbah piše, da del pogodbe ni v skladu z zakonom o javnih naročilih.

Pogodba omogoča anekse

Moti ga tudi, da je pogodba, ki jo že preučujeta tudi tožilstvo in policija, napisana tako, da bi lahko omogočala anekse k pogodbi, kar bi več milijonov vredno obnovo še podražilo.

Kljub temu pa je Remškar vesel, da se bodo dela končno le začela. A hkrati tudi napoveduje, da bo OI za obnovo na lastne stroške najel svojega nadzornika del.

Na današnji seji je svet OI sprejel tudi finančni načrt za leto 2014. Ta predvideva, da bo imel zavod v letošnjem letu nekaj manj kot 86 milijonov prihodkov in ravno toliko dohodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.