Slovenija
61 ogledov

Sanjske službe na slabi banki: za štiri ure 5.000 evrov, za šest pa 19.500

Torbjörn Mansson Saša Despot
Slaba banka: nekdo za polovični delovni čas dobi pet tisoč evrov bruto, drugi za šest ur na dan 19.500 evrov, pa še možnost do 230 tisoč evrov nagrade.

Komisija za preprečevanje korupcije je na slabi banki odkrila vrsto tveganj korupcije in nepravilnosti, ministrstvo za finance pa naj bi pozvali, naj takoj ukrepa. 

Poročila, o katerem je včeraj poročala Pop TV, sicer še niso objavili, saj naj bi imeli preiskovanci še možnost podati pripombe nanj. 

Svojemu podjetju 3,7 milijona evrov

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v letu in pol za svetovalce, ki so delali to, kar bi morali zaposleni, porabila kar 12 milijonov evrov. 3,7 milijona evrov je na DUTB zaslužila družba Quartz, katere solastnik je Torbjörn Mansson, ki je izvršni direktor DUTB, kar pomeni, da gre za konflikt interesov. 

Nekdanje svetovalce so na hitro zaposlili, saj naj bi bili razpisi na zavodu za zaposlovanje objavljeni vsega tri dni. Pri tem omenja primere Mateja Černigoja, Kasperja Ojasooja in Janneja Harjunpaaja. Černigoj naj bi na DUTB zaposlil samega sebe in zdaj zaseda mesto kadrovskega managerja. Za polovičen delovni čas, torej 20 ur, pa zasluži 5000 evrov bruto plus variabilni del. Ojasoo, ki je junija postal vodja projektov, ima plačo v višini skoraj 13.000 evrov evrov bruto, Finec Harjunpaa, čigar švicarsko podjetje je DUTB najprej izstavilo več računov za skupaj 250.000 evrov in je od julija zaposlen kot projektni manager, pa ima le 80-odstotni delovni čas ter za to dobi 19.500 evrov bruto in do 230.000 evrov variabilnega dela. 

 
Komentarjev 8
  • marabunta 13:22 25.november 2014.

    saj ti niso neumni, kdo ne bi sprejel take službe....treba je prijet in strest tiste, ki so te pogodbe odobrili.....kdo jim je dovolil kasirati take zneske za nič delat, ker do danes itak ni nobenih rezultatov od teh tipov, kvečjemu ...prikaži več prispevajo k večanju zadolževanja,.... butale, butale, butale

  • Janez_53 12:21 25.november 2014.

    Še vedno ni nikogar, ki bi te barabe (IN TISTE, KI SO JIM PODPISALI TAKŠNE POGODBE) zbrcal v rit in jih odposlal tja, od koder so prišli??? Dobesedno se norčujejo iz državljanov in služijo mastne denarje! POTEM PA BODO ZOPET ...prikaži več DAVKOPLAČEVALCI POKRIVALI LUKNJE V BANKAH, ki se danes že tolčejo po prsih (Medja in njemu podobni), kako dobro poslujejo "njihove" banke!!! CERAR, ČAS JE, DA UDARIŠ PO MIZI IN ZAUSTAVIŠ "LEGALNO" KRAJO!!!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:48 25.november 2014.

    Poglej ga prasca,kako se je zredil na naš račun.Plačujemo njegovo sposobnost,potem pa še njegovo podjetje.A smo res takšni idijoti da še tega ne premoremo.Največ se zasluži na revežih ker nimajo kam.