Slovenija
23 ogledov

Sankanje z Mangarta

Organizirane skupine lahko gredo sankat tudi dopoldne oziroma po dogovoru, vsak Žurnal24 main
Idealne razmere. Dnevni ali nočni spust dovolj adrenalinski, a še vedno varen.

Sankaški poligon na visokogorski cesti na Mangart letos spet vabi vse, ki bi radi popestrili svoje zimske dejavnosti v naravi. “Razmere so trenutno idealne, saj je proga ravno pravšnja, ne prehitra ne prepočasna,” je povedal Goran Kavs iz podjetja Soča Rafting in dodal, da so letos na sankanje z Mangarta popeljali že več sto ljudi.

Cena in oprema
Organizirane skupine lahko gredo sankat tudi dopoldne oziroma po dogovoru, vsak pa poleg sank dobi tudi varnostni jopič in čelado.

Do dve uri užitka
Družine se odločajo predvsem za dnevno sankanje, študentje in delovni kolektivi pa prisegajo na nočno drsenje po zasneženi cesti. Za dnevno sankanje organizirajo dva, za nočno pa tri termine na dan. Vsak, ki se za sankanje odloči pri njih, lahko izbira med klasičnimi in tekmovalnimi sankami, za nočno sankanje pa dobi tudi čelno svetilko. S terenskim vozilom ga trikrat zapeljejo 1.500 metrov visoko na start dva kilometra dolge, posebej pripravljene in zavarovane proge, kar pomeni uro do dve uživanja in vijuganja skozi zimsko idilo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.