Slovenija
1937 ogledov

Šarec spet sedel za mizo z Levico

Marjan Šarec, Salzburg Epa
Stranki LMŠ in Levica ta teden nadaljujeta pogovore glede za zdaj parafiranega sporazuma o sodelovanju Levice z vladnim peterčkom, a zaključkov še ni in tako ni znano, ali oz. kdaj bo do podpisa sporazuma prišlo. O samih pogovorih glede sporazuma o sodelovanju medtem razpravljajo tudi znotraj Levice.

Potem ko se je z vodstvom Levice v petek pogovarjal premier Marjan Šarec, pa zdaj pogovori potekajo na ravni poslanskih skupin.

Kot je danes ob robu seje DZ povedal vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec, bodo v nadaljevanju pogovorov ugotovili, ali lahko zaupanje preraste v podpis sporazuma o sodelovanju. Ob tem ni želel špekulirati, ali obstaja možnost, da protokol ne bo nikoli podpisan. "Organi bodo o tem odločali in bomo potem sprejeli skupno odločitev," je dodal.

Zaradi nezadovoljstva Levice z izvajanjem za zdaj parafiranega sporazuma o sodelovanju se je namreč zataknilo pri uradnem podpisu sporazuma o sodelovanju s peterčkom vladnih strank, ki je bil predviden za minuli torek. Petkovo srečanje vodstva LMŠ in Levice ključnih zbližanj ni prineslo, kar je formalni podpis sporazuma postavilo pod vprašaj.

Ena najostrejših kritik Levice leti na imenovanje Damirja Črnčeca za državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinet predsednika vlade Šarca. Za Levico Črnčec ostaja nesprejemljiv, Šarec pa je povedal, da od njegovega imenovanja ne odstopa, da mu zaupa in ga želi imeti v krogu svojih najožjih sodelavcev.

Premier je tudi v soboto ob robu slovesnosti ob mednarodnem dnevu miru priznal, da imajo z Levico o tem različna stališča, a vztrajal, da je kadrovska politika v kabinetu predsednika vlade v pristojnosti premierja. Kljub temu pa po pogovorih z Levico ni dobil vtisa, da lahko izgubi njeno podporo.

Poleg Črnčeca so problem nekatera vsebinska razhajanja. Med pomembnimi vprašanji je Levica že izpostavila prodajo NLB, vprašanje oborožitve dveh bataljonskih skupin za Nato in državni proračun.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:22 26.september 2018.

  Sploh ni važno kaj bo z državo pomembno je le,da Šarec vlada!! Njemu ni mar,če bo Slovenija propadla važno je samo eno,da so na oblasti!! Petorček bi podpisal tudi pakt z hudičem samo,da vladajo njim je vseno za delovne Slovence!! ...prikaži več Levičarji in komunisti vedo vladat samo z dvigovanjem davkov in trošarin so pa totalno nesposobni bilo kaj narediti samo leporečenje in laži jim gredo od rok!!

 • Jožef Koprivnikar 20:48 26.september 2018.

  Bo sedaj levica odločala kdo bo kje in kaj ? Če bi imeli boljši rezultat na volitvah bi imeli več možnosti, sicer pa naj ostanejo v opoziciji in se tam napihujejo

 • Janez_53 17:30 26.september 2018.

  Kakšen pa je to naslov, hudiča:"Šarcem spet sedel za mizo z Levico"??? Sploh preberete svoje umotvore, preden jih objavite?