Slovenija
16586 ogledov

Cerar strmoglavil

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Prvič, odkar je vlada Marjana Šarca septembra prisegla, se je ocena njenega dela znižala.

LMŠ in Marjan Šarec sta tudi v marčni anketi, ki jo za Delo izvaja Mediana, vodilna med strankami in politiki, a sta oba v primerjavi s februarjem izgubila nekaj podpore, ugotavljajo pri časniku Delo.

Prvič, odkar je vlada septembra prisegla, se je ocena njenega dela znižala. Podpora se je najbolj znižala stranki SMC, ki je, če bi bile volitve jutri, ne bi obkrožil niti odstotek vprašanih.

Na vprašanje, za katero stranko bi najverjetneje volili, če bi bile parlamentarne volitve jutri, je po poročanju Dela dobrih devetnajst odstotkov odgovorilo, da LMŠ, kar je tri odstotne točke manj kot pred enim mesece. 

Vsem strankam, ki so se zvrstile od drugega do petega mesta, se je podpora povečala, Levici in NSi nekoliko bolj kot SDS in Desusu.

Za odstotno točko boljši rezultat kot februarja je po poročanju Dela dosegla stranka SDS, medtem ko se je podpora stranki SMC zmanjšala na 0,8 odstotka vprašanih.

Predsednik vlade Marjan Šarec marca drugi mesec zapored ostaja vodilni na barometru priljubljenosti. Na drugem mestu mu sledi predsednik republike Borut Pahor, tretja je, tako kot prejšnji mesec, evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo na vzorcu 729 polnoletnih prebivalcev Slovenije izvajal od 26. februarja do 6. marca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • maresem 07:00 12.marec 2019.

    Kdaj bo sedmina?

  • Avatar Jillitana
    Jillitana 00:12 12.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • marjan45 21:19 11.marec 2019.

    nimate vseh strank na seznamu, ste pristranski medij