Slovenija
5880 ogledov

Šarec bo ministrstvo za zdravje vodil sam, kaj bo s Šabedrom?

UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec in Teodor Žepič V. L. UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec, Teodor Žepič
Šarec skuša dokazati resnost.

Dan pred tem, ko se bodo poslanci državnega zbora seznanili z odstopom ministra za zdravje Sama Fakina, je predsednik vlade Marjan Šarec poslancem sporočil, da bo vodenje ministrstva za zdravje začasno prevzel sam. 

Ministrstvo za zdravje Kandidat Slovenija Šarec ga že ima: To bo nov minister za zdravje

Kot je znano, je Šarec še isti dan, ko je Samo Fakin napovedal svoj odstop, našel novega kandidata za vodenje ključnega ministrstva. To naj bi postal Aleš Šabeder, generalni direktor UKC Ljubljana.

Začasna rešitev?

Odločitev Šarca je torej presenečenje, saj Šabeder od kandidature ni odstopil. V Šarčevem kabinetu pojasnjujejo, da gre za začasno rešitev in da bo predsednik vlade ministrstvo za zdravje vodil le do imenovanja Šabedra. Predlog njegove kandidature bo Šarec v državni zbor posredoval jutri. 

Šarec naj bi tako skušal pokazati, da so njegova prizadevanja za rešitev nastalih razmer v zdravstvu resna. Ministrstvo za zdravje po odstopu Sama Fakina vodi državna sekretarka Pia Vračko, ki pa naj ne bi imela nobenih zadržkov, da ministrstvo vodi do imenovanja novega ministra.   

UKCLJ: Aleš Šabeder, Dr. Janez Jazbec in Teodor Žepič Kdo bo na vrhu? Zdravje UKC Ljubljana: To je najverjetnejši Šabedrov naslednik
Komentarjev 9
  • Skira 15:43 19.marec 2019.

    Dr. Šarec patolog slo. Zdravja

  • leonardo 15:12 19.marec 2019.

    Če bi bil nasprotni tabor tako hiter pri ustvarjanju blaginje v Sloveniji kot je pri blatenju in nagajanju vsaki vladi, ki ni njihovega vodja, bi imeli ne samo Švice ampak NEBESA!

  • boogin1 14:34 19.marec 2019.

    Nisem vedel, da so Tischler-ji tako sposobni, da se spoznajo tudi na zdravstvo. Hja, najbrž enemu mizarju ni tako težko izdelati lesene noge.