Slovenija
9599 ogledov

Šarec in Počivalšek sta se spustila v srdit besedni dvoboj

Marjan Šarec Profimedia
Očitata si marsikaj.

"Sklepčnost današnjemu glasovanju v DZ o škodljivi zakonodaji je omogočil PDZ, Igor Zorčič. Zato je jasno, kdo je del opozicije in kdo ne," je po spodletelem manevru opozicije, ko so skušali z obstrukcijo preprečiti sprejem vrste zakonov, zapisal nekdanji mandatar in predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Zorčič je sicer zavrnil očitke, da sodeluje s koalicijo, ker se ni pridružil poslancem opozicijskih LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP, ki so sejo obstruirali. Kot je še pojasnil, predsednik DZ pri odločanju o obstrukciji ni tako svoboden kot ostali poslanke in poslanci, saj mora organizirati sejo in delo DZ.

Na Šarčeve navedbe se je hitro odzval Zorčičev nekdanji strankarski kolega, gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek: "Marjan, če boš udrihal po Igorju Zorčiču, ne bo z vašim petorčkom nič. Vidim, da se ob metanju puške v koruzo res nisi naučil ničesar novega. Je pa vsaj vse bolj jasno, da bodo ljudje prihodnje leto izbirali med vašim izključevanjem in našim povezovanjem Slovenije."

Šarec mu ni ostal dolžan. "Dragi Zdravko, boljše vreči puško v koruzo, kakor imeti listek z navodili zaradi trdne povezanosti z napačnimi ljudmi. Je pa res, da so elastike raztegljive, a zgolj do določene mere," mu je zabrusil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • Plavi-mil 10:54 27.oktober 2021.

    Šarcu se vsak dan bolj pozna, da je skočlil na glavo v prazen bazen.

  • Stane Adamič 07:45 27.oktober 2021.

    Mislim, da je eden intelektualno bistveno višji kot drugi.

  • Stane Adamič 07:27 27.oktober 2021.

    A je Šarec še aktualen za naslednji mandat. Jaz mislim, da je že AUT.