Slovenija
4624 ogledov

Nekdanja novinarka POP o morebitnih očitkih ob prestopu k Šarcu

Kongres LMŠ v Trbovljah
1/6
LMŠ
Predsednik vlade je nagovoril udeležene na kongresu LMŠ v Trbovljah. Spregovorila je tudi nosilka liste kandidatk in kandidatov za volitve v Evropski parlament Irena Joveva.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v nagovoru na kongresu v Trbovljah izpostavil rast in suverenost stranke, ki po njegovih navedbah deluje z novimi vzorci razmišljanja. "Zanašamo se samo na trdo delo, voljo, energijo in zanos ter na vedenje, da ne vemo vsega," je dejal, a obenem ocenil, da so v danih razmerah optimalni in se še izboljšujejo.

"Kdor nas bo poskušal razumeti s starimi vzorci razmišljanja, nas ne bo nikoli razumel," je na današnjem kongresu in zboru članov LMŠ poudaril predsednik stranke in premier Marjan Šarec.

Govoril je tudi o njihovem pogledu na EU, saj so danes predstavili kandidatno listo LMŠ za evropske volitve. Kot je dejal, želijo Evropo solidarnosti, ki bo učinkovita in jo bodo vodili kompetentni ljudje z novimi vzorci razmišljanja. Prav tako po njegovih navedbah ne bodo podpirali Evrope, v kateri bo nekdo prevladoval nad drugim.

"Kandidatna lista LMŠ je sestavljena po naši meri, z ljudmi, ki verjamejo v našo idejo, ki verjamejo, da je Evropa dober projekt, a potrebuje korenite spremembe," je še pojasnil Šarec.

Poudaril je tudi suverenost stranke, ki je, čeprav s 13 poslanci, postala vodilna vladna stranka. "Tudi če danes gremo, bomo odšli z dvignjeno glavo, nikomur nič dolžni. Ker smo suverena stranka," je še dejal predsednik LMŠ in zatrdil, da sami odločajo o svoji usodi, ne da bi jim drugi govorili, kakšni morajo biti. Stranki je v sklepnih besedah zaželel pogum na nadaljnji poti in opozoril, da brez poguma nobeno znanje ne pomaga.

Irena Joveva, nosilka liste kandidatk in kandidatov za volitve v Evropski parlament, je v svojem govoru poudarila, da EU potrebuje novo zgodbo z novimi ljudmi, ki se zavedajo, da niso vsevedni. »Verjamem, da sta občutek vsevednosti in samozadostnosti zaradi ''veleizkušenj'' nevarni lastnosti. Vsevednež se ni pripravljen naučiti nič novega.«  

Ob predstavitvi načrta s svojega dela v Evropskem parlamentu se zavezala, da ne bo zgolj sedela v pisarni. »Kdorkoli bo potrkal; za nove ideje, pobude, težave in rešitve – moja vrata bodo odprta,", hkrati pa nekoliko okrcala tudi evropske poslance: "Unija ne more postati bolj odzivna, če ne bodo odzivni njeni prebivalci. In za to so soodgovorni tudi evropski poslanci.

Prepričana je še, da: "Če zmoremo doma, zmoremo tudi v Uniji," spregovorila pa tudi o primerjavi dela v v politiki in prejšnje službe, ko je opravljala delo novinarke: "Še vedno želim služiti ljudem. Le da sem se iz vloge opazovalke in poročevalke premaknila na polje, kjer lahko aktivno pripomorem k spremembam. Verjetno mi bodo očitali, da sem naivna. A to lahko sprejmem. Naivnost so očitali mnogim, ki so v zgodovini človeštva premaknili meje."

Današnjega kongresa LMŠ se po ocenah stranke udeležuje okoli 250 članov, prisotni so tudi poslanci LMŠ in nekateri ministri. Med gosti in govorci so bili tudi predstavniki koalicijskih partneric, in sicer predsednika SAB in DeSUS Alenka Bratušek in Karl Erjavec ter podpredsednika SD in SMC Matjaž Nemec in Igor Zorčič.

Komentarjev 6
  • mirror 17:50 06.april 2019.

    Demokracija je veliko let doma v Angliji. Tam vladajoča stranka vedno uskladi pereče teme z opozicijsko stranko. Pri nas pa leva koalicija kot valjar ruši vse pred seboj in ne posluša nikogar. Kdaj nazadnje je koalicija upoštevala kak predlog opozicije?

  • Avatar Leon
    Leon 17:32 06.april 2019.

    mirror...pozabljaš kdo je dobil volitve in ni bil sposoben sestaviti vlado ? Šarec je rešitelj za Slovenijo drugače bi imeli orbanizem .

  • Skira 17:20 06.april 2019.

    Murgelska novinarka in ta lesen premier uboga Slovenija