Slovenija
23477 ogledov

Šarec o tem, zakaj je Erjavec vseeno boljši od Janše

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Nekdanji premier Šarec o morebitnem premierju Erjavcu: "Odkrito priznam, da v drugačnih razmerah takšne podpore Karlu Erjavcu ne bi dali."

Marjan Šarec, vodja največje opozicijske stranke LMŠ, je v zapisu na Facebooku pojasnil stališče glede zadnjih sprememb v opoziciji, na podlagi katerih so se opozicijske stranke poenotile za novim-starim predsednikom Desusa Karlom Erjavcem kot mandatarjem nove koalicijske vlade.

 "SAMO NE ERJAVCA!!!"…takšno in podobna pisanja dobivam dnevno po elektronski pošti in v vaših zasebnih sporočilih. No, poglejmo zadeve malo bolj poglobljeno in ne na prvo žogo," začenja Šarec. Pojasnil je, da so LMŠ iz drugih strank "dali vedeti", da jih ne bodo vnovič podprli za vodenje vlade, zato je LMŠ podprl Jožeta P. Damijana za tehničnega mandatarja. 

A nato je sledil zasuk. "Premik se je zgodil s predlogom Karla Erjavca svoji stranki, da izstopi iz vlade. Jasno je tudi, da bo vlada politična, saj za pravo tehnično vlado ni bilo interesa ..."

"Odkrito priznam, da v drugačnih razmerah najbrž v LMŠ takšne podpore Karlu Erjavcu ne bi dali in bi razmišljali drugače. Vendar, ne živimo v normalnih razmerah in treba je narediti vse, kar je v naši moči."

"Če danes razpišemo predčasne volitve, to v našem političnem sistemu in zakonodaji pomeni, da bomo obstoječo vlado gledali še pol leta, kar pa ni dobro za državo. Zato je nujna prehodna vlada, ki bo državo pripeljala do konca mandata," meni premier, ki je položaj nepričakovano zapustil marca letos.

Nato obračuna z zdajšnjo vlado in njenim predsednikom Janezom Janšo. "Ljudje na ulici so mrkih pogledov, prestrašeni, negotovi. Matere, ki komaj preživijo dan, ko delajo za službo, hkrati pomagajo otrokom pri šolanju na daljavo, otroci, ki so zaprti doma med štirimi stenami, samozaposleni, trgovci, obrtniki, ki iz danes na jutri izvedo, kako bo z njihovo dejavnostjo, ljudje, ki so kaznovani za najmanjšo napako pri izvajanju ukrepov, starejši v domovih, ki so bili pozabljeni, šole zaprte, cerkve odprte, ljudje nagneteni v avtomobilih, ker javni promet ni delal, odpiranje trgovskih centrov pred prazniki, da bo ja po praznikih vse okuženo…še bi lahko našteval."

"Medtem pa vlada kadruje, bije bitke z mediji, prireja dogodke na katerih zaščitni ukrepi ne veljajo, še vedno ni čestitala (poleg Severne Koreje) Josephu Bidnu, novoizvoljenemu predsedniku ZDA, prodaja Slovenijo Madžarskemu kapitalu, ureja posle z medicinsko opremo svojim…seznam je še veliko daljši."

"Medtem je bila dr.Bojana Beović, članica SDS, izvoljena za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije. Skratka, v času najhujše epidemije se je imela čas ukvarjati še s kampanjo znotraj zbornice. Zdaj tudi vemo, zakaj. Ker vlada strokovne skupine za COVID 19 sploh ni upoštevala, temveč je Janez Janša tako ali tako delal po svoje. Zdaj, ko bo po odstopu ministra Gantarja opravljal še njegovo funkcijo, bo lahko še bolj 'učinkovit'."

DeSUS, Karl Erjavec | Avtor: Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points Anže Petkovšek

Šarec trdi: Janez Janša je vse zavozil

"Zaradi vsega navedenega (a tega je še mnogo več), mora ta vlada oditi, Kacinov, Krekov in drugih 'mojstrov' ne želimo več gledati. Prehodna vlada bo morala predvsem drugače komunicirati z ljudmi, jim dajati upanje in zopet naseliti mir v medčloveške odnose."

"Kjer je on, je nemir, so spori, so diskreditacije in predvsem valjenje krivde na druge."

O Janezu Janši

"Janez Janša tega miru slovenskemu narodu ne more dati nikoli, ker tega ne zna. Kjer je on, je nemir, so spori, so diskreditacije in predvsem valjenje krivde na druge. 13.marca 2020 je dobil priložnost, a je vse zavozil, celo iz večinske vlade je naredil manjšinsko."

Šarec zaključuje, da v LMŠ razumejo dano situacijo, zato bodo storili vse za nezaupnico Janši. "Zato še enkrat povem, da bi v nekih drugih časih mirno sedeli in čakali na volitve. A zdaj ni tak čas! Zdaj je čas, da vsi politiki, ki želimo državi dobro, stopimo skupaj in sestavimo prehodno vlado, ki na državljanke in državljane ne bo gledala kot na grožnjo. Na novo pa se bodo karte mešale čez leto in pol na volitvah. Takrat bodo pa ljudje povedali, kdo bo kje sedel. Ne bodo pozabili, kdo je kako glasoval ob nezaupnici in kdo je žakelj držal do konca."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 75
  • munja 21:39 22.december 2020.

    Bolje, da ne vemo, kako bi vlada vozila pod Šarčevo taktirko.

  • Solton 13:02 20.december 2020.

    a ta burkež Šarec, ki po vsej verjetnosti ni niti Slovenec, res misli da nas bo komandiral al kaj???...sam sterat ga je treba u 3pm po hitrem postopku...

  • anonime 10:59 20.december 2020.

    tukaj se vidi kako butasti Jenull spoštuje ukrepe: https://twitter.com/DolinarJr/status/1340329366060863490