Slovenija
13499 ogledov

Šarec očital SDS in NSi, da se bojita lastnih poslancev

Marjan Šarec Profimedia
Šarec se je oglasil z novim zapisom.

"Nadaljevanka o konstruktivni nezaupnici se bo v ponedeljek iztekla. Končno. Umika ne bo več, ne glede na to, kaj bi se zgodilo do takrat," je na Facebooku zapisal predsednik opozicijske stranke LMŠ Marjan Šarec.

Kot je pojasnil, bo glas za konstruktivno nezaupnico "pomenil glas za spremembo načina vladanja, za neodvisnost medijev, za spoštovanje ustavno pravnega reda, za zunanjo politiko, ki bo zasledovala interese Slovenije, ne drugih, za spoštovanje državljank in državljanov"

"Glas ZA to, da bo nepreklicen odstop res odstop, ne pa da poslušamo o neodprtih kuvertah. Glas ZA to, da ministri ne bodo več vozili svojih mater na mejo in nas blamirali v vseh hrvaških časopisih, ker nimajo hitrega testa, ki ga od nas državljanov zahtevajo. Glas ZA to, da ministri ne bodo sedeli v gostilnah, medtem, ko je državljan oglobljen za rogljiček na ulici. Glas ZA za ukrepe proti COVID-u 19, ki jih bo sprejela stroka in se ne bodo spreminjali iz ure v uro, temveč bodo najavljeni vnaprej."

Obljubil je, da bo tudi komunikacija z državljani bo drugačna in bo konec "jamranja kako so za vse krivi drugi, od opozicije do zadnjega slehernika v tej državi" ter konec politike žaljivega tvitanja.

Glas proti pa bo po njegovem mnenju pomenil podporo vsemu, kar se dogaja zdaj. "Tako preprosto je to. Glasovanje ni težko, odločitev je zelo lahka, če se človek zaveda, zakaj je šel v politiko," je poudaril in dodal, da je treba imeti pogum in zavedanje, da v glasovalni kabini ne bo nikogar zraven. "Vsak bo sam s seboj in moral bo izbrati pravo stran zgodovine."

Zapisal je, da pritiske doživljamo vsi, a da bosta na koncu največji pritisk vršila "narod in zgodovina ter lastna vest", saj da druge priložnosti v tem mandatu ne bo več. "Naslednjič bo glasovnic mnogo več, odločali bomo vsi volilni upravičenci. Tudi na podlagi hitrega testa v ponedeljek," je zatrdil.

Okrcal je stranki SDS in NSi, ki napovedujeta, da njihovi poslanci glasovnic ne bodo dvignili. "Meni očitajo puško v koruzi, sami pa se bojijo glasovati, ker se očitno bojijo, da bi kateri izmed njihovih poslancev glasoval drugače. Jaz sem imel pogum javnosti pojasnit zakaj odstopam, oni se bojijo še v tajnem zavetju glasovalne kabine," je zapisal Šarec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 43
  • mirror 22:29 13.februar 2021.

    Čemu pa bi glasoval, če ni treba. Nepotrebno delo. Levaki bi lahko še kaj pogoljufali.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:23 13.februar 2021.

    Nisem Šarčeva simpatizerka, a tokrat ima spet prav. Zadnje čase ima krute a resnične. Žal!

  • rezka6 19:27 13.februar 2021.

    Šarec Marjan : Ti si pa res bednik. Prvič so vsi tile tvoji očitki hudo sprevrženi in pokvarjeni in nesramni. In ti si upaš govoriti, da bo tvoja politika drugačna, boljša ? S takole retoriko ? Ti sploh nisi normalen. ...prikaži večlen. Ne janševi twiti - ampak tvoji zapisi in nastopi so žaljivi in neskončno nesramni ter pokvarjeni. Take bedarije dajat v spremembo politike in zato, da rušiš vlado ? Ti si pa res beden