Slovenija
343 ogledov

Šarec oktobra na prvi uradni obisk

Marjan Šarec v DZ Saša Despot Marjan Šarec, predsednik vlade RS
V prvi polovici oktobra se bo premier Marjan Šarec odpravil na prvi uradni obisk v Bruselj.

Premier Marjan šarec naj bi Bruselj obiskal še pred rednim vrhom EU, ki bo 18. in 19. oktobra. Neuradno naj bi se srečal s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom in predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem. Pogovarjali naj bi se o aktualnih evropskih temah, torej o migracijah, evropskih volitvah, porastu populizma in prihodnjem večletnem evropskem proračunu. 

Po neuradnih napovedih je pričakovati, da se bo Šarec v Bruslju zavzel za doseldno spoštovanje vladavine prava, torej tudi za implementacijo arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. V okviru obiska je predvideno tudi njegovo srečanje z evropskimi poslanci iz Slovenije. 

Šarec se je s Tuskom in Junckerjem spoznal na neformalnem vrhu unije v Salzburgu prejšnji teden, naj bi Bruselj obiskal še pred rednim vrhom EU, ki bo 18. in 19. oktobra. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 22:59 27.september 2018.

    Vsi mislijo, da je Šarec nesposoben. Če želiš imitirati nekoga, ni dovolj, da se naučiš zgolj govora, grimas in besedišča. To osebo moraš študirati in razumeti. Torej se naucis tudi kako razmislja. ni nakljucje, da se Šarec znajde v politiki. ...prikaži več Študijem likov se je o politiki naucil vec, kot marsikateri analitik.