Slovenija
11948 ogledov

Šarec v dolgem zapisu obračunal z Janšo

Marjan Šarec Profimedia
Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v dolgem zapisu na Facebooku obračunal s predsednikom vlade Janezom Janšo in njegovimi političnimi manevri v iztekajočem se tednu.

"Nedeljski referendum je bil hud udarec za vlado, zato je bilo treba hitro preusmeriti pozornost na kaj drugega. In tako je že v ponedeljek zaokrožila novica, da je predsednik vlade predlagal novega ministra brez listnice, zadolženega za koordinacijo digitalizacije naše družbe," je zapis začel Šarec in nadaljeval, da imajo v tej vladi s koordinatorji sicer precej težav, ker bolj mešajo meglo, kakor pa res počnejo kaj koristnega: Ko vsaj škode ne bi delali, a jo.

"Kandidat je napovedal nekaj izboljšav, a glej ga zlomka, tisto, kar je napovedal, v Sloveniji že deluje. In to že več let. Bil je tudi lobist Uberja in kot tak se nam seveda zdi popolnoma neprimeren za katerokoli ministrsko ali drugo funkcijo," je komentiral izvolitev novega ministra za digitalizacijo.

Franc Jurša | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"No, kakorkoli, včeraj je bilo glasovanje o kandidatu v DZ. Rezultat je bil 45 za in 44 proti. Odločilni glas je prispeval Franc Jurša iz stranke DeSUS, podprl pa ga je tudi Branko Simonovič iz iste stranke. Franc Jurša je ob tem tudi povedal, da doživlja strašne pritiske iz obeh strani, a ker da so pritiski iz opozicije nevzdržni, bo zanalašč glasoval za ministra. S tem je jasno pokazal, da so poslanci DeSUS na strani koalicije," se je obregnil ob poslance upokojenske stranke in nadaljeval: "Ko vlada izvaja pritiske na STA, tožilce, medije in vse drugo, ga ne moti. Ko ga pa nekdo samo javno pozove, naj se izreče, ali to podpira, ali ne, je to zanj pritisk. Pokazalo se je tisto, kar sam govorim ves čas, da na DeSUS pri morebitni konstruktivni nezaupnici ne gre računati, posledično pa ne na 46 glasov za mandatarja. Kdor je do sedaj živel v tej iluziji, se mu je razblinila."

Šarec se sprašuje, ali je sploh vredno vlagati napore in prepričevati nekoga, ki bi rad samo svoj mir in čim manj trenutkov odločitve, da bi v miru prekrmaril do konca mandata: In ja, dali mu bomo mir, vsaj za LMŠ lahko tako trdim, pritiske bo doživljal od ljudi, ki so ga izvolili. A to ni (več) naša stvar. Bo že uredil.

koalicijski trojček | Avtor: Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše ter podpredsednikov vlade Mateja Tonina in Zdravka Počivalška, na kateri so spregovorili o aktualnih epidemioloških razmerah in drugih aktualnih temah. Anže Petkovšek
Šarec ocenjuje, da je jasno, da koalicija ne more zbrati 46 glasov in je zato umaknila dva zakona, za katera je še dan prej trdila, da sta nujno potrebna, vsaj toliko, kakor zrak in voda: "Znak velike šibkosti, a tudi močne želje po oblasti za vsako ceno. Kot boksar v ringu, ki se izogiba udarcem in si kupuje čas. V situaciji, ko nima 46 glasov, bi vsaka normalna vlada ali odstopila, ali pa vezala zaupnico na zakon, da preveri podporo."

Vlada je po njegovem kapitulirala tudi pri reševanju epidemije, saj da odslej velja slogan 'vse je v vaših rokah': "Doslej so grozili, da bo jeseni vse zaprto, če se ne cepimo, zdaj kar naenkrat pravijo, da ne bo nič zaprto in bo vse odvisno od nas. No ja, počakajmo, ker bo do takrat preteklo še nekaj vode in bo vmes še nekaj praznih in polnih lun, zato se ne bi preveč zanašal na njihove današnje govorjenje."

Komentarjev 109
  • jan631 20:17 17.julij 2021.

    Koalicija levakov,KUL je danes predsednika vlade JJ vljudno prosila,če bi lahko še oni malo vladali,ker že več kot leto in pol niso uspeli nič ukrast,in jim že kronično primankuje denarja.

  • mirror 16:53 17.julij 2021.

    Vaša Tanja je danes dokončno spregledala in šla po poti Šarca. Tudi ona je vrgla puško v koruzo, ko je uvidela, da je izkupiček 46 glasov v opoziciji utopija.

  • anton6 15:52 17.julij 2021.

    Šarko šest popravkov nosi rdeče gasilske čine , do rumenih ni sposoben.