Slovenija
456 ogledov

Šarec zaupa presoji SD

Zoran Poznič minister za kulturo
Predlog bo premier v kratkem poslal v državni zbor.

Predsednik vlade Marjan Šarec je danes opravil kratek pogovor z Zoranom Pozničem, ki ga SD predlaga za novega ministra za kulturo. Šarec zaupa presoji SD in bo predlog kandidature v kratkem poslal državnemu zboru.

Šarec je že minulo sredo ob Pozničevi predstavitvi sporočil, da spoštuje izbiro SD in kolikor mu je znano, so bili v lokalni skupnosti z njegovim delom zadovoljni.

Glede na Šarčevo napoved bi se lahko Poznič, sicer direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, kmalu predstavil pred odborom DZ za kulturo in bi DZ o njegovem imenovanju lahko odločal že na redni seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Poznič je na sredini novinarski konferenci ob predstavitvi povedal, da je sam ponudil kandidaturo za ministra, saj želi nadaljevati delo nekdanjega ministra Dejana Prešička. Slednji je premierju konec januarja ponudil svoj odstop, Šarec pa ga je sprejel. Na nekdanjega ministra so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je zanikal.

Poznič pa je že zatrdil, da ni tiste sorte, ki bi povzdigoval glas, saj da z argumenti lahko rešujejo težave in potegnejo voz naprej.

Za kandidaturo se je Poznič med drugim odločil, ker je začutil, da gresta začrtano delo na ministrstvu in energija v pravo smer, je povedal na predstavitvi. Po njegovem mnenju je nujno, da peljejo naprej načrtovane projekte, pri čemer je kot zelo pomembna izpostavil digitalizacijo in virtualizacijo celotnega polja.

Zoran Poznič minister za kulturo Slovenija Danes se bo predstavil Šarcu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.