Slovenija
39 ogledov

Šariću pomagal odvetnik Gorše

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Z Darkom Šarićem naj bi poslovno sodeloval tudi ljubljanski odvetnik Brane Gorše. V priporu ostaja devet osumljenih. Pritožbe jih je vložilo sedem, zunajsodni senat pa bo o njih odločil v ponedeljek.

Po poročanju Dnevnika naj bi bil s slovenskim narkokartelom poslovno povezan tudi ljubljanski odvetnik in stečajni upravitelj Brane Gorše. Ta naj bi sodeloval z več podjetji, ki so lastniško povezana s srbskim trgovcem z mamili Darkom Šarićem, ključno tarčo mednarodne kriminalistične operacije "Balkanski bojevnik".

Gorše je namreč že leta 2007 zastopal podjetje Financial Angels (FA), ki je bilo do lani večinski lastnik družbe Muncipium S, ki je od propadle Jugobanke kupilo terjatve do Slovenijalesa in sedaj od te družbe prek sodišča terja 40 milijonov evrov. FA je sicer registrirano v ameriški zvezni državi Delaware, njegov lastnik pa ni znan, obstaja pa več indicev, da je to prav Šarić.

Gorše naj bi bil posredno povezan tudi z osebami, ki jih je policija pridržala v nedavni akciji. Na naslovu, kjer ima svoje prostore tudi Goršetova odvetniška pisarna, je tudi več podjetij iz skupine Finesto. Uradno Gorše ni lastnik nobenega izmed njih, a se vsa pojavljajo v poslih, kjer je imel pomembno vlogo. Gre predvsem za poceni nakupe premoženja podjetij v stečaju, kar je Goršeta tudi povezalo s Šarićevimi podjetji, še piše Dnevnik.

Razkritje slovenskega narkokartela
V torek in sredo so policisti na območjih policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper opravili več kot 30 hišnih preiskav in že v torek zaradi nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami in posedovanja orožja pridržali 14 oseb. Vsi so slovenski državljani, stari med 25 in 40 let.

Med njimi je tudi Ljubljančan Dragan Tošić, ki ga sumijo, da naj bi vodil slovenski narkokartel. V zadevi je sicer 17 osumljencev, med pridržanimi pa je tudi ženska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.