Slovenija
11407 ogledov

Satanu uspelo pobegniti, policija ga še vedno išče

policija Fotografija je simbolična.
Policija še vedno išče obsojenca, ki je v četrtek pobegnil izpred ljubljanskega UKC. Gre za "potencialno nevarno osebo," opozarja policija.

Izpred UKC Ljubljana je v četrtek dopoldne pobegnil zapornik Tomaž Simonič, znan pod vzdevkom Satan, je prva poročala N1. Izdana je bila tiralica, obsojenec pa je še vedno na begu. Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic je pojasnil, da gre za potencialno nevarno osebo glede na to, da prestaja zaporno kazen. Vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o pobegli osebi, policija prosi, da jo o tem obvestijo na številko 113. Policija izvaja aktivnosti za iskanje osebe, načrtovanje ukrepov in postopkov policije za izsleditev, prijetje in izročanje iskanih oseb sodnim in drugim pristojnim organom.

Pobegnil na skuterju

V četrtek dopoldne so Simoniča, nekdanjega borca MMA, z marico in v spremstvu pravosodnega policista pripeljali na pregled v ljubljanski UKC. Ob prihodu v zdravstveno ustanovo se je med zapuščanjem vozila obsojenec pognal v beg. V bližini ga je čakal pomočnik s skuterjem. Pravosodnemu policistu je moškega sprva uspelo zaustaviti, a je ta nato pobeg nadaljeval peš. 

Simonič je bil na prestajanju desetletne zaporne kazni zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi poskusa uboja. Do pobega je prestal že 80 odstotkov kazni. Kot navajajo mediji, je kazen v preteklosti prestajala v svobodnejšem režimu, kar pomeni, da je lahko koristil zunajzavodske ugodnosti. V času epidemija covida-19 je bil na prekinitvi prestajanja zaporne kazni. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Naklonsky 12:43 07.oktober 2023.

    Blišč in beda politične policije.

  • Kmodri 16:21 06.oktober 2023.

    Satan je že na poti k Princu teme!

  • tomi67 16:14 06.oktober 2023.

    Ta je precej v stilu Inšpektorja Clouseau-ja. In kako bi tega ubežnika prepoznali? So ga pozabili fotografirati, ko so ga zaprli? Ali mogoče nosi napis, da je "Satan". Sicer pa povsem običajen dan v Absurdistanu.