Slovenija
99 ogledov

Savini hoteli naprodaj?

Trizvezdični Hotel Trst tik ob Ljubljanski cesti je od blejskih hotelov, ki so v Žurnal24 main
Hoteli. V Savi ne zanikajo možnosti prodaje. Jadran, Trst in Savica zaprti.

"V Poslovni skupini Sava so za primerno ceno potencialno naprodaj razne naložbe, vendar skladno z našo politiko prihodnjih (dez)investicijskih namer do njihove uresničitve ne komentiramo,”"so v družbi Sava odgovorili na vprašanje, ali nameravajo prodati katerega od blejskih hotelov.

Turizem
Hoteli
. V Savi ne zanikajo možnosti prodaje. Jadran, Trst in Savica zaprti.

Tudi Fedja Pobegajlo, predsednik uprave Save hotelov Bled (SHB), govoric o nameravani prodaji hotelov ni želel komentirati. V javnosti se omenjata predvsem hotela Jadran in Trst, ki nista najbolje zasedena; v Hotelu Jadran so imeli lani dobrih deset tisoč nočitev, v Hotelu Trst pa okoli pet tisoč. Neuradno se med potencialnimi kupci Hotela Trst omenja eden od blejskih gostincev, je pa omenjeni hotel na neugodni lokaciji, saj je tik ob najprometnejši cesti skozi Bled, in ima najnižjo povprečno letno zasedenost.

Hotel Park z novo streho
V Savinih hotelih na Bledu so lani ustvarili dobrih 305 tisoč nočitev, približno toliko – več kot 310 tisoč – pa naj bi ga letos. Ta čas so trizvezdični hoteli Jadran, Trst in Savica zaprti, hoteli Golf, Park in Grand Hotel Toplice pa bodo konec tedna zasedeni od 50- do 90-odstotno.

Predvidene obnove zunanjosti Hotela Park ni na seznamu Savinih kratkoročnih investicij, bodo pa predvidoma do konca leta obnovili streho. V zadnjem obdobju sta bili med večjimi investicijami prenova notranjosti omenjenega hotela in Hotela Savica, od leta 2002 pa je Sava za obnovo hotelov na Bledu namenila okoli 27 milijonov evrov, od tega 14 milijonov v zadnjih petih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.