Slovenija
62 ogledov

Sazas: "Kot kaže, bodo rešili sami"

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Združenje SAZAS se je odzvalo na zadnje pisanje, da je pesem Na božično noč plagiat. Situacijo naj bi vpleteni rešili sami.

Spomnimo, v Žurnalu24 smo prvi razkrili, da je skoraj ponarodela pesem Na božično noč, ki jo izvaja skupina Pop Design, plagiat. Potem ko se je odzval Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, so svoje stališče v omenjeni zadevi predstavili tudi na Sazasu.

Nemška avtorja Grant Stevens in Micki Meuser sta potrdila, da je pesem Na božično noč plagiat njune pesmi Man of the World. Tone Košmrlj je krajo priznal in dodal, da avtorja do danes ni našel. Poleg Košmrlja je kot avtor besedila podpisan tudi Miran Rudan. Obema omenjenima pesmima lahko prisluhnete na tej povezavi.

V sporočilu so zapisali, da so že pred časom navezali stik s podjetjem IDM Music, d. o. o., ki je zastopnik originalnih avtorjev za področje Slovenije, o tem pa obvestili tudi Toneta Košmrlja. Po njihovih informacijah bosta vpleteni strani situacijo rešili sami.

Kot še sporočajo, bi v nasprotnem primeru zadevo reševali na sodišču, ki "na podlagi materialnih dokazov, ki jih izvedejo zapriseženi strokovnjaki za področje glasbe, ugotovi, ali je skladba dejansko plagiat". Avtorji so moralno in materialno kazensko odgovorni za resničnost prijave. Sazas se zaradi prej omenjenega v presojo tega, ali je neka skladba plagiat "ne more spuščati in se od takih dejanj distancira".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.