Slovenija
27 ogledov

Sazas naj bi ponarejal

Direktor urada za intelektualno lastnino Jurij Žurej sumi, da so v elektronskem Žurnal24 main
Avtorstvo. Urad za intelektualno lastnino je tožilstvu in policiji prijavil Sazas.

Sporočilo. Združenje za zaščito glasbenih avtorskih pravic Sazas je 20. aprila s svojega elektronskega naslova poslalo sporočilo z naslovom Državne inštitucije zavirajo razvoj avtorstva. Sporočilo je zbudilo pozornost urada za intelektualno lastnino.

Kaj je v dokumentih
Prilogi. Prva priloga Sazasovega e-poštnega sporočila je dopis urada za intelektualno lastnino, v katerem so navedene pripombe na statut Sazasa urada. Druga priloga pa je dopis urada o dejstvih in okoliščinah, ugotovljenih pri izvajanju uradovega nadzora v združenju Sazas.

Sporočilu so v Sazasu namreč dodali tri priloge, dve od njih naj bi po navedbah urada za intelektualno lastnino predstavljali listine, ki jih je urad izdal in žigosal. Vendar pa v uradu ugotavljajo, da dokumenti ne ustrezajo izvirnikom.

Iz urada so zato prejšnji teden pristojnemu državnemu tožilstvu in policiji poslali prijavo suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Neznani prejemniki
“Nobene listine nismo izdali, ponarejali ali žigosali,” pa je povedal predsednik upravnega odbora Sazasa Matjaž Zupan. Dodal je, da so le skenirali del dopisa, in napovedal kazensko ovadbo zoper urad, če je urad na spletni strani objavil dokument, ki je bil namenjen konkretni ustanovi in ne širši javnosti. Sazas je v omenjenem e-poštnem sporočilu svoje člane obvestil, da želi urad ukiniti promocijski sklad in možnost spodbude domače glasbe, je sklenil Zupan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.