Slovenija
13 ogledov

Sazas pripravlja tožbo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Trije glasbeni sindikati so na račun Sazasa izrekli hude obtožbe, med katerimi izstopa onemogočen revizijski pregled poslovanja Sazasa. Matjaž Zupan in Sazas obtožbe sindikatov zanikajo.
Trije glasbeni sindikati so te dni na račun Sazasa izrekli kar nekaj hudih obtožb. Ste res že pripravili obtožnico proti njim in kako se glasi?
Obtožnica je v pripravi. Tožili jih bomo zaradi žalitev in neresničnih navedb. Glasbeni sindikati se vmešavajo v poslovanje našega samostojnega avtorskega združenja, s katerim nimajo ničesar. Že lani jeseni so se najimenitnejši slovenski avtorji distancirali od dejanj teh glasbenih kolegov.

Je res, da je Sazas revizijski hiši Prosperus onemogočil revizijo sedmega januarja letos s pojasnilom, da naj bi jo že izvajalo podjetje Uhy?
Sazas je omogočil revizijski pregled na zahtevo avtorjev. Pooblaščena revizijska hiša Uhy, d. o. o., je opravila pregled poslovanja. Dokaz za to je tudi revizijsko poročilo. Nikomur nismo onemogočili revizijskega pregleda, tudi revizijski hiši Prosperus ne.

 
 

Sindikati bi lahko vse zadeve preverili na našem avtorskem združenju. Medijska gonja proti Sazasu, ki ščiti vse avtorje, povzroča škodo vsem.

Matjaž Zupan

 
Se vam zdi sporno, da je Sazas lani izplačal 250 tisoč evrov nagrad sto najbolj predvajanim avtorjem?
Letos je Sazas ob 15-letnici prvič del sredstev namenil najuspešnejšim avtorjem, ki so v resnici prispevali največ k razvoju našega združenja. Iz teh sredstev lahko avtorji pokrivajo stroške za svoje projekte. Te njihove navedbe so dokaz, da predstavniki glasbenih sindikatov sploh ne razumejo, kako Sazas posluje.

Ste vi na tiskovno konferenco poslali novinarko Sazasove revije Avtor? Je res, da revija štiri leta ni izšla?

Ta revija izhaja občasno, nazadnje je izšla decembra 2005. Novinarko smo poslali tja, da se seznani z mnenji nekaterih avtorjev.

Zakaj se ne strinjate s predlogi sindikatov? Se vam zdijo slabi?
Vrhovni organ združenja Sazas (skupščina) je lani na svoji redni seji zavrnil predloge nekaterih članov Sazasa, ki so hkrati tudi funkcionarji glasbenih sindikatov. O njihovih predlogih ni želela razpravljati. S tem je jasno izrazila svoje mnenje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.