Slovenija
26 ogledov

Sazas so čakali zaman

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Sazas ignorira radijske in TV postaje, saj ga ni bilo na sestanku iniciativne skupine, ki predstavlja večino radijskih in televizijskih programov v Sloveniji.

Danes ob 13. uri je iniciativna skupina, ki predstavlja večino radijskih in televizijskih programov v Sloveniji, združenje Sazas povabila na delovni sestanek v prostorih Urada RS za intelektualno lastnino.

Med mediji, ki so hoteli razrešiti odprta vprašanja s Sazasom, so bili tudi RTV Slovenija, Pop TV, Infonet, Radio Hit, Radio Center in več kot sto drugih radijskih oziroma televizijski postaj.

"Čakali smo jih eno uro, od Sazasa pa ni bilo nikogar. Zdaj javno pozivamo avtorje v Sloveniji, naj nam sporočijo, kdo jih zastopa oziroma s kom lahko rešujemo odprta vprašanja glede tarif, pogodb in drugega," nam je povedal Leo Oblak, direktor Infoneta.

Kdo bo zastopal slovenske avtorje?
"Večina izdajateljev radijskih in TV programov v Republiki Sloveniji želi imeti dolgoročno urejene pogodbene odnose z Združenjem Sazas in skleniti skupni sporazum v skladu z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah.

Zavedajo se, da je treba spoštovati delo avtorjev in drugih ustvarjalcev ter se dogovoriti za primerna nadomestila, ki bodo upoštevala tako interese ene in druge strani ter s tem omogočili nadaljnje delo avtorjem kot uporabnikom.

Žal se predstavniki Združenja Sazas povabilu niso odzvali in tudi ne opravičili, zato iniciativna skupina poziva slovenske avtorje in avtorice, da zagotovijo sogovornika,"
je v svojem sporočilu za javnost zapisala iniciativna skupina slovenskih radijskih in televizijskih postaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.