Slovenija
8 ogledov

Schengen povzroča težave Kompasu MTS

Usoda zaposlenih v brezcarinskih prodajalnah, ki so na prihodnjih notranjih meja Žurnal24 main
Pri Kompasu MTS so ogorčeni nad ravnanjem države, ki jih je šele na začetku meseca obvestila o spremembah prometnega režima na mejnih prehodih, ki bodo na schengenskem območju.

Pri Kompasu MTS so danes v izjavi za javnost izrazili ogorčenje nad ravnanjem državnih organov zaradi spreminjanja prometnega režima na sedanjih mejnih prehodih na prihodnjih notranjih mejah schengenskega območja, kjer imajo svoje objekte. Očitajo jim, da so bili šele na začetku meseca obveščeni o projektih spremenjenega režima, ki jim bo ukinil dostop do njihovih objektov, kar ogroža njihovo poslovanje in delovna mesta zaposlenih.

Z vstopom Slovenije v schengensko območje in rušenjem objektov na mejnih prehodih rušijo tudi dostopne poti do njihovih objektov. Posebej so izpostavili objekte na sedanjih mejnih prehodih Škofije, Fernetiči, Vrtojba in Karavanke, pa tudi na vseh drugih mejnih prehodih, kjer se spreminja prometni režim in kjer imajo svoje trgovinske objekte.

Nove dostopne poti bo treba še zgraditi
Nove dostopne poti bo treba zgraditi, kar bo še dodatno oteženo, saj naj bi potekale tudi po tujih zemljiščih, nikjer pa ni določeno, kdo naj bi te poti uredil. Menijo, da bi jih morale oblasti že prej povabiti k sodelovanju. Na njihove prošnje za srečanje s predstavniki ministrstev za javno upravo, promet, gospodarstvo in notranje zadeve ter Darsa, da bi dobili odgovore na njihova vprašanja, se državni organi niso odzvali.

Izpostavili so, da podjetje Kompas MTS s trgovinami na mejnih prehodih ustvarja za 18,5 milijona evrov letnega prihodka, vključno z 9,7 milijona evrov trošarin. Zaposlujejo 80 ljudi, katerih delovna mesta so zdaj zaradi ukinjanja dostopnih poti ogrožena. V podjetju pa tudi menijo, da se jim s takšnim ravnanjem oblasti "namerno povzroča škoda".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.