Slovenija
36 ogledov

"Schwarzi": Kakšna Slovenija?

Arnold Schwarzenegger Žurnal24 main
Kalifornijskega guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja za zdaj še ne bo v Slovenijo kljub drugačnim napovedim vlade.

Vlada je nekdanjega filmskega igralca, v zadnjih letih pa uspešnega guvernerja 38-milijonske ameriške države Kalifornije Arnolda Schwarzeneggerja povabila v Slovenijo, da bi predstavil izkušnje pri boju proti podnebnim spremembam. Obisk naj bi se zgodil decembra pred svetovnim podnebnim vrhom v danskem Köbenhavnu, ki bo potekal med 6. in 18. decembrom.

Urad vlade za komuniciranje je na začetku novembra samozavestno zatrjeval, da je obisk potrjen in da se s kalifornijsko stranjo usklajujejo o datumu. Tiskovni predstavnik guvernerja pa je za Pop TV pojasnil, da o napovedanem obisku v Sloveniji ne ve nič in da se bo Schwarzenegger udeležil le podnebnega vrha. Ali bo od tam poletel tudi v avstrijski Gradec, od koder izvira, ni znano.

Tudi premier Borut Pahor je danes potrdil, da za zdaj z obiskom ne bo nič. Vseeno pa v vladnem kabinetu ne obupujejo in upajo, da bo Schwarzenegger Slovenijo obiskal kdaj drugič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.