Slovenija
43 ogledov

SCT, CPM, kmalu Primorje?

Cestno podjetje Maribor bije plat zvona. (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Kot smo na Žurnalu napovedovali že v sredo, je Cestno podjetje Maribor danes na sodišču vložilo predlog za prisilno poravnavo. Slediti utegne še drugi največji gradbinec, Primorje.

V Cestnem podjetju Maribor (CPM), ki gradi oz. ne gradi trenutno največji projekt v državi, predor pod Markovcem, so se zavili v molk, po naših zanesljivih virih pa smo izvedeli, da predlagajo zgolj 38-odstotno poplačilo upnikov v treh letih. Sodišče mora sedaj odločiti, ali je načrt "prisilke" sprejemljiv, ali pa bo šla družba, ki jo vodi Janez Škoberne, v stečaj.

Se tresejo tudi v Ajdovščini?
Domine gradbincev pa bodo očitno padale tudi v prihodnjih dneh. Potem, ko so se včeraj za prisilno poravnavo odločili pri največjem gradbenem podjetju v državi SCT Ivana Zidarja, pa naj bi zgledu kmalu sledilo še Primorje Dušana Černigoja, je poročal Pop TV. Upoštevajoč propadle velenjski Vegrad, Gradis iz Celja in še številne druge gradbena podjetja, ki so letos že klecnila, se bo leto 2010 zapisalo v zgodovino kot najbolj črno v gradbenem sektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.