Slovenija
22 ogledov

SCT dela po polžje

Po pogodbi naj bi SCT dela dokončal do marca. Mnogi so prepričani, da to ne bo m Žurnal24 main
V ponedeljkovi štajerski tiskani izdaji Žurnal 24: Mariborsko letališče. Gradbinec SCT ne dela po načrtu. Aneks še ni podpisan.

''Prepričan sem, da si pred enim letom prav nihče ni mislil, da bo gradbeno podjetje SCT v takšnem položaju. Res pa je, da sem kljub temu nekako pričakoval težave pri izgradnji našega terminala,'' pravi Matjaž Sonc, prvi mož mariborskega letališča.

Opažajo odstopanja
SCT je namreč lani na razpisu pridobil posel, in sicer za novogradnjo objekta B in obnovo objekta A potniškega terminala letališča Maribor. Dela bi se počasi morala končati, vendar slika kaže drugače. Po pričevanju zaposlenih dela na letališču že nekaj tednov potekajo po polžje. ''Kako bo ob tem ravnalo ministrstvo za promet, ki je naročnik, ne vem,'' dodaja Sonc.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da so sproti seznanjeni s potekom dela. ''Izvajalec je dela dolžan opravljati v skladu s terminskim načrtom izvajanja del, pri čemer opažamo določena odstopanja. V zvezi z novogradnjo objekta B in adaptacijo obstoječega objekta A potniškega terminala pospešeno izvajamo aktivnosti, da bi se ta dela hitreje odvijala. Glede nadaljnjega poteka dejavnosti bomo poročali,'' pravi Eldina Knez z ministrstva za promet.

Zadnja usklajevanja

Še vedno pa ni podpisane pogodbe o podaljšanju aneksa o upravljanju letališke infrastrukture med Aerodromom Maribor in omenjenim ministrstvom. Naj spomnimo, da se na državni razpis za upravitelja kar nekajkrat ni prijavil nihče, zato je bilo ministrstvo Aerodromu Maribor primorano ponuditi podaljšanje aneksa za upravljanje. ''Načeloma smo že dogovorjeni, zadnja usklajevanja potekajo, pogodbe pa še nismo podpisali,'' pove Sonc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.