Slovenija
9 ogledov

SCT izgubil tudi forenzike

Dela na NFL na Vodovodni cesti trenutno ne potekajo, gradbišče pa je pod policij Žurnal24 main
Novo. Nacionalni forenzični laboratorij v rokah Konstruktorja VGR.

Ljubljana. Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je odstopilo od pogodbe z SCT, ki so jo sklenili julija za gradnjo in rekonstrukcijo Nacionalnega forenzičnega 
laboratorija (NFL).

Razlog za odstop od pogodbe je bilo odstopanje od detajlnega terminskega načrta, ki je ogrožal dosego končnega roka izvedbe pogodbenih del, ki pa je ključen zaradi stanja akreditacije NFL,” so pojasnili na MNZ. Za posel so najeli mariborski Konsturktor VGR, ki je dal na razpisu drugo najugodnejšo ponudbo (vseh je bilo 12), in sicer 5,77 milijona evrov z DDV. Po pogajanjih so dosegli ceno 5,61 milijona evrov z DDV, kar je nekaj manj, kot je znašala pogodba z SCT (5,69 milijona evrov).

Vselitev konec leta

Pogodbeni rok dokončanja del za novogradnjo je 30. september, za rekonstrukcijo objekta pa 164 dni po uvedbi v delo, ki se bo izvedla po vselitvi uporabnika v novogradnjo, so pojasnili na MNZ. Tako predvidevajo, da bo novogradnja v uporabo NFL predana do konca leta, rekonstruirani objekt pa dobro leto pozneje.

SCT je izvedel priključek na mestno kanalizacijo, v stavbi pa nekatera dela v kleti in pritličju, med drugim armiranobetonska dela, kjer so tudi položili cevi za elektroinstalacije. Plošče prvega nadstropja niso dokončali, prav tako ne zasipov in vertikalne hidroizolacije. Prometna ureditev, ki je del naročila, še ni urejena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.