Slovenija
32 ogledov

SCT je držal besedo

V primeru nedokončane ceste v Pristavi je na izvajalca SCT pritisnila občina. (F Žurnal24 main
Cesta. V Pristavi danes grob asfalt. V naselju Ravne najverjetneje šele spomladi.

Delavci SCT bodo danes skladno z napovedmi z grobim asfaltom preplastili cesto v Pristavi. Cesta v naselju Ravne bo do pomladi makadamska.

“Skrajni čas je bil,” je začetek preplastitve z grobim asfaltom v Pristavi komentirala domačinka. Po besedah župana Boruta Sajovica bi morala biti cesta asfaltirana poleti, ob zadnjem obilnem sneženju pa je postala domala neprevozna, zaradi česar krajani niso mogli niti po najnujnejših opravkih.

Pri SCT so se opravičevali, da so jih padavine presenetile, in v petek obljubili, da bodo cesto uredili še ta teden. V ponedeljek so jo dejansko povsem očistili snega, asfaltirati pa so jo začeli včeraj.

Luknje v Ravnah
V podobnem položaju je tri tisoč krajanov v naselju Ravne, nas je opozoril bralec Mitja Mikec. “Po cestah, ki jih imamo, se ne moremo več voziti. Udarne jame so take, da dobiš morsko bolezen,” je opisal. O tem, da je cesta precej luknjasta, smo se včeraj prepričali tudi sami. V tem primeru je izvajalec del Komunala Tržič.

Do pomladi makadam
“Krajane razumem, toda cesta bo čez zimo ostala makadamska,” je dejal direktor javnega podjetja Sebastijan Zupanc. “Asfaltirali jo bomo takoj, ko bodo primerne temperature,” je pristavil, primerjave s Pristavo pa zavrnil. Ocenil je namreč, da trasa v Ravnah še ni dovolj utrjena in da asfaltiranje ne bi bilo učinkovito.

“Če nameravajo tako cesto pustiti vso zimo, bodo razmere nemogoče,” je dejal Mikec, Zupanc pa je zatrdil, da bodo sproti krpali luknje in cesto plužili. Ob tem se zaveda, da bodo poškodbe makadama zagotovo precej pogoste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.